SRBIN PREŽIVEO HOROR NA KRUZERU, PA DOBIO 4,6 MILIONA DOLARA! Iliji su lekari posle 20 sati agonije AMPUTIRALI RUKU!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

radio kao konobar

SRBIN PREŽIVEO HOROR NA KRUZERU, PA DOBIO 4,6 MILIONA DOLARA! Iliji su lekari posle 20 sati agonije AMPUTIRALI RUKU!

Društvo -

lija Lončar (30) koji je radi kao konobar na jednom kruzeru dobio je odštetu od 4,6 miliona dolara nakon što mu je lekar na brodu prepisao pogrešnu terapiju koja je rezultirala amputacijom Ilijine ruke.

Mladić iz Srbije radio je na norveškom kruzeru koji je u to vreme putovao ka istočnoj obali SAD. Ilija se u jednom trenutku požalio lekaru Sebastijanu Kampuzanu da se oseća malaksalo i da misli da ima grip.

Lekar, koji je svega nekoliko meseci radio na brodu i koji je imao veoma malo iskustva, odlučio je da Iliji ubrizga injekcije antihistamina. Međutim, doza koju je dao Iliji dovela je do toga da mladi Srbin izgubi ruku.

Tokom suđenja se čulo da se Ilija doktoru odmah rekao da ga ruka peče, ali Kampuzano nije obraćao na to pažnju, već je nastavio da daje injekcije. Samo nekoliko sati kasnije Ilijina ruka je pocrnela i poplavela!

Veštačenje je pokazalo da je Kampuzano Iliji prvo dao pogrešnu terapiju, drugo preveliku dozu, kao i da takvu injekciju nije smeo da mu daje u ruku!

Iako je odmah bilo vidljivo da mladiću iz Srbije nije dobro, osoblje je odbilo da pozove lekarsku pomoć s kopna koje bi Iliju prebacilo u bolnicu, što je dovelo do pogoršanja stanja.

Tek nakon 20 sati plovidbe, kada je kruzer uplovio na Floridu Ilija je hitno prebačen u bolnicu, ali lekari više nisu mogli da mu spasu ruku.

"Mog klijenta su lečili pogrešnim lekovima, na potpuno pogrešan način. To je rezultiralo amputacijom ruke", rekao je Lončarev advokat i dodao da je od ranije poznato da antihistaminik koje je lekar dao Iliji može da izazove odumiranje tkiva.

Zbog svega što je preživeo, ovom mladom Srbinu norveška kompanija mora da isplati štetu u visini od 4,6 miliona dolara.

Kurir.rs/Alo/I.N./Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track