FONDACIJA "ANA I VLADE DIVAC" I USAID Za promociju humanosti izdvojeno dva miliona dolara
Foto: Kurir

Bravo

FONDACIJA "ANA I VLADE DIVAC" I USAID Za promociju humanosti izdvojeno dva miliona dolara

Društvo -

Fondacija "Ana i Vlade Divac" uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u naredne četiri godine realizovaće "Projekat unapređenja okvira za davanje" vredan 1,99 miliona dolara u cilju promocije filantropije u Srbiji.

Projekat je pokrenut u aprilu i trajaće do januara 2022, a biće realizovan u partnerstvu sa vodećim organizacijama civilnog društva koje dugoročno rade na unapređenju kulture davanja u Srbiji, a to su Trag fondacija, "Smart kolektiv", "Kotalist Balkans", Srpski filantropsli forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Laura Pavlović, direktorka Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj USAID, istakla je da su izuzetno ponosni što su za ovaj projekat Fondaciju "Ana i Vlade Divac" podržali sa 1,1 milion dolara.

Ana Košal, direktorka Fondacije "Ana i Vlade Divac", istakla je da će projekat imati tri glavne komponente - osnaživanje filantropske kulture poput uvođenja filantropske kartice u lokalne zajednice, unapređenje pravnog okvira i zalaganje za oslobađanje donacija hrane i druge robe od PDV, i promociju dobročinstva.

Kurir.rs/Slavica Tomčić

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track