VUČIĆ PODELIO SA GRAĐANIMA LEPU VEST: Država će pomoći malom Dušanu Todoroviću!
Foto: Printscreen Kurir Tv

svima je prirastao za srce

VUČIĆ PODELIO SA GRAĐANIMA LEPU VEST: Država će pomoći malom Dušanu Todoroviću!

Društvo -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je razgovarao sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem i premijerkom Anom Brnabić i da su dogovorili da država pomogne malom Dušanu Todoroviću u borbi za život.

"Spremni smo da se odreknemo određenih stvari da bismo pomogli četvorogodišnjem Dušanu Todoroviću. Mnogo više dece uspevamo danas da izlečimo, ali je Dušan svima prirastao za srce. Trudimo se svakome da pomognemo, i ja sam zamolio da se uradi sve što je u našoj moći da se malom Dušanu pomogne", rekao je predsednik na konferenciji za medije.

Podsetimo, Dušanova borba je počela pre dve godine kada mu je pao hemoglobin od čega je lečen skoro tri meseca, sve dok nije dobio bolove u stomaku, nakon čega mu je doktorka napipala nešto u stomaku i poslala ga u Beograd na Dečju kliniku u Tiršovoj gde mu je biopsijom dijagnostikovan neuroblastom na nadbubrežnojn žlezdi.

Mali Dušan se nakon hemoterapije privremeno oporavio da bi se njegovo stanje pre nikoliko meseci ponovo pogoršalo jer se neuroblastom na nadbubrežnoj žlezdi vratio posle operacije, hemoterapija i ostalog lečenja, koje je dete preživelo prethodne dve godine, otkako je uspostavljena dijagnoza.

Kako i građani mogu da pomognu

Mališanu možete da pomognete slanjem SMS poruke na broj 5757, čija je cena 100 dinara.

Ili uplatom sredstava na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun 0070800039876 otvoren kod Komercijalne banke.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track