POBEDA CELE SRBIJE! DUKI, SREĆNO! Dečak (4) koji je podigao javnost na noge krenuo na lečenje u Barselonu avionom Vlade Srbije! (VIDEO)
Foto: Privatna Arhiva

uspelo skupljanje novca!

POBEDA CELE SRBIJE! DUKI, SREĆNO! Dečak (4) koji je podigao javnost na noge krenuo na lečenje u Barselonu avionom Vlade Srbije! (VIDEO)

Društvo -

Mali Dušan Todorović (4) iz Svilajnca, dečak teško oboleo od podmuklog raka nadbubrežne žlezde -neuroblastoma, poleteo je danas avionom Vlade Srbije uz pratnju lekara Dečje bolnice u Tiršovoj na lečenje u kliniku u Barseloni.

Kako je izvestila TV Svilajnac, helikopter koji je obezbedilo Ministarstvo zdravlja je oko 18:10 poleteo sa stadiona u svilajnačkom naselju Bojača do Beograda, gde je Dušana avionom koji je obezbedila Vlada republike Srbije uz pratnju lekara Dečije bolnice u Tiršovoj, otputovao na lečenje u Barselonu.

Kako je potvrdila porodica Todorović, stanje četvorogodišnjaka, u poslednja tri dana znatno se pogoršalo. Velika količina vode koja se u stomaku pojavila kao posledica neuroblastoma izaziva velike bolove i ugrožava Dukijeve vitalne organe.

Vlada Srbije ustupila je avion "lir džet" za prevoz dečaka, a kompletan novac za njegovo lečenje uplaćen je na račun klinike u Barseloni ranije danas.

- Sve je završeno. Skupili smo novac. Veliki deo novca je uplatio donator iz inostranstva. On je insistirao da bude anoniman i da novac uplati direktno klinici - kaže Ratomir Antonović, upravitelj Fondacije "Podrži život".

Kako je rečeno u Fondaciji "Podrži život", oni su putem donaciji prikupili 119.391 evro, dok je anonimni donator uplatio ostatak novca, odnosno 71.921 evro, direktno na račun klinike.

Celokupna cena lečenja u Barseloni je 191.312,81 evra.

Javnost u Srbiji podigla se na noge nakon Dušanove priče, koji osim sa bolešću, vodi bitku i sa vremenom, pa je odlazak u Barselonu bio vrlo hitan!

Kurir.rs/Blic/TV Svilajnac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja