Najnovije vesti

JEDINA ŽELJA ČUVENOG DEDA ĐORĐA, ČUVARA SRPSKOG GROBLJA, KONAČNO ISPUNJENA! Moj svet je mali i nisam puno toga želeo, ali to želim!
Foto: AP, Foto: AP

VIŠE OD POLA VEKA ČUVA GROBNICE

JEDINA ŽELJA ČUVENOG DEDA ĐORĐA, ČUVARA SRPSKOG GROBLJA, KONAČNO ISPUNJENA! Moj svet je mali i nisam puno toga želeo, ali to želim!

Društvo

Čuveni Đorđe Mihailović, čuvar srpskog vojničkog groblja Zejtinlik u Solunu, imao je samo jednu želju, da dočeka 100 godina od Solunskog fronta, što mu se nedavno i ispunilo!

"Nisam puno toga u životu želeo, moj svet je bio mali i sveden na ovo ovde, ali eto – to želim. Kažu da je sreća samo drugo ime za Boga, pa neka me on za tu želju pogleda", izjavio je jednom prilikom čuveni deda Đorđe.

foto: AP

U subotu 15. septembra,  obeleženo je tačno 100 godina od proboja Solunskog fronta, tako da je dočekao ispunjenje ove skromne želje!

Deda Đorđe je postao deo istorije kako Srbije, tako i Grčke, u kojoj je i rođen pre 90 godina.

foto: AP

Dobro je poznat svima koji su posetili mesto na kojem počivaju posmrtni ostaci oko 8.000 heroja Velikog rata, stradalih tokom bitaka na Solunskom frontu, u redovima srpske vojske.

Više od pola veka brine o uređenju grobnica i svakom posetiocu govori o slavnoj i tragičnoj istoriji – uz obavezno kazivanje stihova Vojislava Ilića Mlađeg.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...