NEUSTRAŠIVOJ DOKTORKI IZ KRALJEVA APLAUDIRA CELA GRČKA: Novosađanin se srušio na plaži, a onda je Mirjana skočila i spasla mu život!
Foto: Vjesti.me, Printscreen YouTube

Drama na kupalištu se, zahvaljujući prisebnoj reakciji, dobro završila

NEUSTRAŠIVOJ DOKTORKI IZ KRALJEVA APLAUDIRA CELA GRČKA: Novosađanin se srušio na plaži, a onda je Mirjana skočila i spasla mu život!

Društvo -

Direktorka kraljevačkog DZ dr Mirjana Krčevinac nasred plaže u Leptokariji, gde je bila na odmoru, spasla je Novosađanina Z. G. (51). Nesrećni čovek se srušio naočigled brojnih kupača, a dr Krčevinac sa kolegom Grkom reanimirala ga 15 minuta.

foto: Printscreen/YouTube

Iako na godišnjem odmoru u Grčkoj, dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja u Kraljevu, u nedelju ujutro je na plaži u Leptokariji, poznatom grčkom letovalištu, prisebnom i profesionalnom reakcijom spasla život turisti Z. G. (51), iz Novog Sada.

Ovom Novosađaninu je, po rečima dr Krčevinac, najverovatnije pozlilo i on se, naočigled mnogobrojnih kupača, bukvalno srušio na zemlju, nedaleko od mesta gde se sunčala.

foto: Profimedia

- Kolega Grk i ja smo mu odmah pritrčali u pomoć. Smenjivali smo se pri masaži srca i davanju veštačkog disanja, čak sam mu stavila i komad drveta u usta da se ne uguši. Reanimacija je trajala oko 15 minuta. Strahovala sam da nećemo uspeti, ali nismo hteli da odustanemo i, na sreću, uspeli smo da ga povratimo - kaže dr Krčevinac.

foto: Printscreen/YouTube

Prema njenim rečima, Hitna pomoć je zatim stigla iz Katerinija, udaljenog od Leptokarije tridesetak kilometara, pa je Novosađanin ambulantnim vozilom prebačen u tamošnju zdravstvenu ustanovu.

Čestitke i aplauzi

"Prilazili su mi ljudi sa plaže i čestitali, mnogi su i aplaudirali. Pošto slabo govore engleski, Grci su mi podignutim palcem uvis dali do znanja da je Novosađanin živ i da je dobro. Pokušaću da saznam u kakvom je stanju", dodaje dr Krčevinac. Ona kaže da je neopisiv osećaj kada se u ovakvim uslovima nekom spase život.

foto: Printscreen/YouTube

"Ja sam samo radila svoj posao", govori skromno. - Srećna sam i ponosna i nadam se da će se ovaj srpski turista uspešno oporaviti i zdrav vratiti u domovinu.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: vijesti.me, Printscreen/YouTube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track