PIROMAN IM UBIO SVAKU NADU DA ĆE DOBITI VODU: Zapalio  cevi, meštani sela kod Aleksandrovca očajni
Foto: Privatna Arhiva

Velika šteta u Mrmošu

PIROMAN IM UBIO SVAKU NADU DA ĆE DOBITI VODU: Zapalio cevi, meštani sela kod Aleksandrovca očajni

Društvo -

U noći između petka i subote zasad nepoznata osoba zapalila je 260 PVC vodovodnih cevi kojima je trebalo da se na gradsku vodovodnu mrežu opštine Aleksandrovac napokon priključi selo Mrmoš, na šta su meštani čekali decenijama.

Vrednost cevi po komadu iznosi 27.000 dinara, a ukupna vrednost štete je preko 7.000.000 dinara, tvrde meštani.

- Cevi su bile u centru sela i sve sumnje vode ka tome da je piroman neko od lokalnog stanovništva. Jedna verzija je da je taj piroman zapalio kontejner koji se nalazio pored cevi, dok se prema drugoj tvrdi da upravo sastav tih cevi čini da budu teško zapaljive, tako da su prvo morale biti polivene nekom zapaljivom materijom - navodi meštanin Vladimir Obradović.

Prema njegovim rečima, selo Mrmoš već decenijama pokušava da se priključi na stabilan sistem vodosnabdevanja, jer se većina građana ovog mesta bavi poljoprivredom.

- Trenutno svako domaćinstvo ima svoj bunar, odakle je voda ne samo nebezbedna nego i imamo toliko kamenca da ga molerskom špahtlom skidamo iz kupatila. Stanovnici su čak skupili i novčanu donaciju za pomoć opštinskoj vlasti u realizaciji tog projekta, ali jedino dokle smo stigli jeste da cevi leže u selu skoro godinu dana... Cevi su bile osigurane, ali osiguravajuća kompanija odbija da ih kompenzuje jer nisu bile prikladno obezbeđene ogradom i betonskom podlogom - kaže Obradović dodaje da je sada verovatno izgubljena svaka nada da selo dobije stabilan sistem vodosnabdevanja.

Brojke

  • 260 PVC cevi zapaljeno
  • 800 stanovnika ima selo Mrmoš

Kurir.rs / J. Pronić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track