MINISTAR VUKOSAVLJEVIĆ ODGOVARA MITROVIĆU: Zaslužujemo da budemo pošteđeni rijalitija, nije im mesto na nacionalnim televizijama
Foto: Damir Dervišagić

Zaratili prvi čovek srpske kulture i vlasnik Pinka

MINISTAR VUKOSAVLJEVIĆ ODGOVARA MITROVIĆU: Zaslužujemo da budemo pošteđeni rijalitija, nije im mesto na nacionalnim televizijama

Društvo -

Žestoko! Ministar kulture zalaže se za proterivanje rijalitija s nacionalnih kanala!

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević na tribini „Je li stvarno lepše sa kulturom“ založio se da rijaliti programi budu skinuti s kanala s nacionalnom frekvencijom i da se njihovo gledanje posebno plaća.

- Niko ne može da pravda emitovanje rijaliti programa rečenicom da „narod to traži“, jer to nije tačno. Ovo nije narod lakrdijaša i psovača. Nažalost, Ministarstvo kulture nije u prilici da reaguje povodom pitanja rijaliti programa - poručio je aktuelni ministar u „Parobrodu“ i naglasio da je za regulisanje tog pitanja nadležno Regulatorno telo za elektronske medije (REM).

Inače, ovakva izjava ministra izazvala je reakciju vlasnika RTV Pink, koji je kazao da je "ministar površna neznalica i inkvizitor savremenog doba i jedan nesolidan čovek, i da nije nikakav ministar jer je narod nazvao "narodom ludaka"".

Ministar je, odgovarajući na ove prozivke, kazao da ostaje pri svom stavu o rijaliti programima:

- Čuvajući dostojanstvo ministarstva i nisam u prilici da gospodinu Mitroviću odgovorim na način i jezikom koji se neguje u delu programa njegove televizije, a koji bi, nesumnjivo, sasvim precizno razumeo. Ovako, svesno rizikujući da ostanem neshvaćen, ohrabrujem ga da, uprkos neslaganju sa sagovornicima, počne da oblikuje svoje izražavanje u skladu sa opšteprihvaćenim normama komunikacije, koje i dalje važe u javnom prostoru. Taj proces, iako za početnike težak i mukotrpan, na kraju uvek daje pozitivne rezultate - navodi Vukosavljević i dodaje da nije tvrdio da su Srbi narod ludaka i da stoji iza mišljenja da rijalitijima nije mesto na nacionalnim TV stanicama.

- Ovo društvo zaslužuje da bude od toga pošteđeno, a „liberalni modeli“ u medijima pružaju dovoljno mogućnosti za proizvodnju zabavnih programa doličnog sadržaja. Naravno, neophodan preduslov za to je ukupna društvena i moralna artikulisanost proizvođača takvih programa. Konačno, ako me Mitrović zbog stavova koje iznosim smatra „inkvizitorom“ neukusa, duhovne bede i prostakluka, onda to shvatam i kao neku vrstu komplimenta, na čemu mu se zahvaljujem. O solidnosti naših karaktera neka sudi javnost, dali smo, svaki ponaosob, dovoljno argumenata za procenu. Uzvraćam mu želje za dobro zdravlje - poručio je ministar.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track