SLUČAJ NASILJA NAD SEDMAKOM IZ ZEMUNA! Direktorka šokantnom izjavom digla Srbiju na noge, a onda se uživo uključila i Aleksina majka! (VIDEO)
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen

marko se prvi put požalio na zadirkivanja prošle godine

SLUČAJ NASILJA NAD SEDMAKOM IZ ZEMUNA! Direktorka šokantnom izjavom digla Srbiju na noge, a onda se uživo uključila i Aleksina majka! (VIDEO)

Društvo -

Pozvali su me u petak u školu na razgovor, kaže dečakova majka očajna zbog onoga što se dešava njenom sinu, a posle čega joj je rekao da će se ubiti ukoliko drugovi iz odeljenja nastave da se tako ponašaju prema njemu

BEOGRAD - Drita Devrnja, samohrana majka sedmaka koji ide u Osnovnu školu „Rade Končar“ u Zemunu i koga vršnjaci svakodnevno zadirkuju, prolazi kroz težak period zajedno sa sinom.

"Jako nam je teško, ne mogu da verujem kroz šta moj sin prolazi, želim samo da se ovo sredi i da se nikome više ne dogodi od učenika. Kada legne u krevet i kaže mi "mama, ja ako moram da se vratim u moje odeljenje, ja ću da se ubijem", mene duša boli", rekla je kroz suze Drita tokom jutarnjeg programa TV Prve, koja dodaje da ju je razredna pozvala da se sastanu u petak kako bi zajedno dogovorili dalje korake.

foto: Printscreen

Majka je ponovila da se on prvi put požalio na zadirkivanja prošle godine u šestom razredu.

"Onda je krenulo sve ćešće, i kada sam videla da situacija više nije tako naivna, obratila sam se razrednoj koja mi je rekla da će popričati sa dečacima. Ona jeste razgovarala, ali bi se ti dečaci smirili na nekoliko dana i onda opet krenuli da mi zadirkuju sina", govori Drita i priča da je njen sin u sedmi razred krenuo tako što niko nije želeo da sedi sa njim u klupi.

foto: Privatna arhiva

"Pokušala sam da ga prebacim u drugu školu, ali je bila puna", dodaje samohrana majka.

Ona govori da je dečak spreman svojim drugarima iz škole sve da oprosti, samo da se ne ponovi vršnjačko nasilje.

Direktorka škole Maja Kostić
Direktorka škole Maja Kostićfoto: Pritnscreen/Prva

Sa druge strane, direktorka Osnovne škole "Rade Končar" iz Zemuna Maja Kostić, takođe gostujući u jutarnjem programu istakla je da se majka zaposlenima u školi obratila tek 6. juna, kako bi prijavila zadirkivanja njenog sina.

"Majka je nama prijavila da ga zadirkuju deca, a ne i konkretno nasilje. Tada nismo reagovali jer je već počeo letnji raspust", rekla je direktorka.

Direktorka dalje dodaje da su trojica dečaka za koje se tvrdi da su vršili nasilje rekli da se oni druže sa dečakom, da i on njima svašta kaže, a kada se oni sa njim našale, on odmah ode da se požali majci.

"Mi nismo imali nikakvog saznanja o nasilju, niko od zaposlenih nije uspeo da ga prepozna, da se dogodilo vršnjačko nasilje saznali smo iz medija", tvrdi direktorka.

Ona je potvrdila izjavu majke Drite da je školski psiholog rekao da treba dečak da ojača.

Direktorka je posebno šokirala javnost kada je posle izjave u beogradskim medijima izjavu majke dečaka okarakterisala kao rijaliti nastup.

Dragana Jovanović, Aleksina majka
Dragana Jovanović, Aleksina majkafoto: Pritnscreen/Prva

U jutarnji program uključila se i Dragana Janković, majka dečaka Alekse koji je tragično nastradao kao žrtva vršnjačkog nasilja, dodajući da su zaposleni u školi morali odmah da reaguju čim su dobili bilo kakvu prijavu od majke.

"Pomenuti dečak je ovde žrtva psihološkog i socijalnog nasilja, neprihvatljivo je da se u školi pravdaju time da nije bilo vremena da se reaguje. U ovakvim slučajevima mora se odmah nešto preduzeti kako vršnjačko nasilje ne bi eskaliralo", rekla je Dragana.

Ona dodaje da bi usvajanjem Aleksinov zakona, ukoliko se na vreme ne reaguje, mogli da budu odmah sankcionisani odgovorni u školi.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen, Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track