ISELJAVAJU SE VOJNA LICA IZ HOTELA BRISTOL: Stanari neće ostati na ulici, predloženo nekoliko opcija
Foto: Profimedia

iseljavanje

ISELJAVAJU SE VOJNA LICA IZ HOTELA BRISTOL: Stanari neće ostati na ulici, predloženo nekoliko opcija

Društvo -

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da hotel "Bristol" u Beogradu više nije na listi objekata određenih za privremeni, odnosno samački smeštaj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije (VS) i zaposlenih u Ministarstvu odbrane.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da će svi stanari hotela, koji u skladu sa propisima o stambenom zbrinjavanju, imaju pravo na rešavanje stambenog pitanja u Ministarstvu odbrane i VS, biti adekvatno zbrinuti čime će se baviti Radna grupa tog resora u saradnji sa Vladom Srbije i Gradom Beogradom.

"Predloženo je više varijanti njihovog smeštaja i u toku su razgovori u vezi sa lokacijama za preseljenje. Deo stanara hotela biće smešten u druge samačke hotele ili vojne objekte u Beogradu, dok će delu stanara biti dodeljeni stanovi za privremeni smeštaj, koji su zaključkom Vlade Srbije preneti na korišćenje Ministarstvu odbrane", stoji u saopštenju.

Odluka je doneta na osnovu zaključka Vlade Srbije o prestanku prava Ministarstva odbrane za korišćenje zgrade hotela "Bristol" i Odluke ministra odbrane o korišćenju, upravljanju, održavanju i evidenciji objekata za privremeni samački smeštaj profesionalnih pripadnika VS i zaposlenih u Ministarstvu odbrane.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track