TUKLI SU MARKA, A ONDA SU NA SVOJOJ KOŽI OSETILI NASILJE! Zemunski srednjoškolci pretukli nasilnike iz škole Rade Končar, sumnja se na OSVETU
Foto: Ana Paunković, Privatna Arhiva

Vršnjačko nasilje

TUKLI SU MARKA, A ONDA SU NA SVOJOJ KOŽI OSETILI NASILJE! Zemunski srednjoškolci pretukli nasilnike iz škole Rade Končar, sumnja se na OSVETU

Društvo -

Samo što se završila drama u Osnovnoj školi "Rade Končar" u Zemunu zbog strašnog zadirkivanja koje je trpeo sedmak Marko D, desio se novi incident zbog kog je morala da se uključi i policija.

Sedmake koji su maltretirali Marka govoreći mu da je "sitan, glup i siromašan", napali su zemunski srednjoškolci i išamarali ih u nedelju uveče!

Povod je najverovatnije osveta.

Nov stres

- U školi nije došlo do tuče. Tuča se dogodila u parku koji se nalazi u blizini. Osumnjičeni za tuču su učenici srednje škole, a žrtve su učenici naše. Sve je dato na dalje postupanje MUP, a kako su oni naveli, povod su medijski napisi u vezi sa slučajem M. D. - kaže za Kurir Maja Kostić, direktorka OŠ "Rade Končar".

foto: Pritnscreen/Prva

Markova majka Drita Devrnja iz Zemuna u šoku je što kao razlog za ovaj napad pominju ime njenog sina.

foto: Printscreen/ TV Prva

- Taman sam mirna i zadovoljna što se sve rešilo i što je Marko prešao u drugo odeljenje i pomerio se od onih koji su ga maltretrirali, ali sačekala me je neverovatna vest i to preko televizije. Ispade da sam ja za nešto kriva i da sam nekoga nagovorila da se sveti!? Apsolutno nemam nikakve veze sa tim i veoma me je uznemirilo to što sam čula. Moj sin je dobro, lepo se uklopio u novo odeljenje, uči i zadovoljan je - rekla je Drita za Kurir.

foto: Beta/Milan Obradović

Posao za policiju

Ministar Mladen Šarčević kaže da je revanšizam pogrešna odluka.

- Iako je škola kasnila sa reakcijom, dečak koji je zadirkivan prebačen je u drugo odeljenje. Ministrastvo je uradilo sve što je bilo potrebno, a ovo sada je posao za MUP. Mi smo sve roditelje pozvali, umirili smo ih i dali smo im na znanje da će država reagovati u svim domenima. Ako postoji sumnja da je majka deteta koje je bilo zlostavljano nagovorila druge ljude da se osvete, to prevazilazi naše kompetencije i spada u nadležnost policije - kaže Šarčević.

Kako nam je rečeno u MUP, oni su o ovom slučaju obavestili nadležno tužilaštvo.

Podsetimo, Kurir je prošle nedelje pisao o Marku kog su vršnjaci iz odeljenja svakodnevno vređali, govorili mu da je "jadnik jer nema oca, patike od 15.000 dinara...", zbog čega je on svako veče plakao govoreći da će se ubiti. Nakon naših tekstova, dečak je prebačen u drugo odeljenje gde je lepo prihvaćen.

Ministar Šarčević Roditelji da se dogovore Da bi se sukobi uspešno rešili, nije dovoljno da se problemom bave samo institucije, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević. - Roditelji sukobljene dece treba da sednu, da se ljudski dogovore, da se ispričaju i zajedno prevaziđu probleme - kaže Šarčević.

Kurir.rs/Silvija Slamnig/Foto: Printscreen/Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track