DRAGOSLAV SE KAO DETE PLAŠIO VOŽNJE AUTOBUSOM, A ONDA JE POSTAO PILOT: Vodeni topovi za poslednji let! Pogledajte kako je posle 40 godina i dva meseca ispraćen u penziju (VIDEO)
Foto: Printscreen Prva TV

doček na aerodromu Nikola Tesla

DRAGOSLAV SE KAO DETE PLAŠIO VOŽNJE AUTOBUSOM, A ONDA JE POSTAO PILOT: Vodeni topovi za poslednji let! Pogledajte kako je posle 40 godina i dva meseca ispraćen u penziju (VIDEO)

Društvo -

BEOGRAD - Veteran srpskog civilnog vazduhoplovstva i pilot Er Srbije Dragoslav Dimić ispraćen je juče u penziju posle punih 40 godina i dva meseca letenja.

Dragoslav kaže da nije ni slutio da će ga i kolege i uprava tako lepo ispratiti i prirediti mu veličanstven doček na sletanju posle poslednjeg leta sa kojeg je stigao juče ujutru oko 8 časova. Po sletanju ga je pozdravila kontrola letenja, a na pisti dočekali vodeni topovi kao izraz najveće počasti za jednog letača.

Dragoslav je bio prvi polaznik naše čuvene vršačke pilotske akademije posle koje je karijeru počeo u JAT-u, a završio u Er Srbiji.

foto: Tv Prva Printscreen

- Srce je htelo da mi prepukne od tih osećanja kad sam video šta se događa, u prvi mah nisam ni pomišljao da će me tako dočekati, ali kad me kontrolorka letenja pozdravila iz tornja naslutio sam da se nešto događa... I da sa hteo da naručim i platim tako nešto, to ne bi bilo moguće - rekao je Dragoslav koji će sada, kako kaže, imati mnogo više vremena za porodicu koja je dosad trpela zbog obaveza koje mu je nametalo ovako teško i odgovorno zanimanje.

Na pitanje kako će provoditi penzionerske dane sad kad više Srbiju i njene lepote neće gledati iz vazduha, Dragoslav je odgovorio da će sada konačno imati priliku da je obiđe autom po srpskim drumovima.

Dragoslav je ispričao i anegdotu iz detinjstva u kojoj je otkrio da se kao dečkić plašio vožnje autobusom, a eto nije ga bilo strah da postane pilot!

(Kurir.rs/TV Prva/Foto: TV Prva printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track