Najnovije vesti

ODVOJITI ŽITO OD KUKULJA: Ministarstvo građevinarstva zatražilo oduzimanje licenci i stranim inženjerima zbog rušenja zida u Grdeličkoj klisuri
Ilustracija, Foto: Ministarstvo Građevinarstva Saobraćaja I Infrastrukture

obraćanje evropskoj inženjerskoj komori

ODVOJITI ŽITO OD KUKULJA: Ministarstvo građevinarstva zatražilo oduzimanje licenci i stranim inženjerima zbog rušenja zida u Grdeličkoj klisuri

Društvo
20:03h

Ministarstvo građevinarstva traži da se preko Evropske inženjerske komore oduzmu licence stranim inženjerima koji su radili na projektu Kosine 2 na Koridoru 10.

Ta kosina, na deonici autoputa u Grdeličkoj klisuri koja je u izgradnji, obrušila se u avgustu. "Ministarstvo je to uradilo ne samo zato što je to u skladu sa zakonom, nego zato što hoćemo da odvojimo kvalitetne inženjere od onih koji su u nekom trenutku radili nešto što nije u skladu sa strukom. Struka će reći da li su projekti bili dobri ili ne i šta je trebalo da se uradi, a šta je urađeno", kaže ministarka Zorana Mihajlović.  

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Objašnjava da određene situacije koje se dešavaju u praksi govore da postoje problemi. Ona je podsetila da je Ministarstvo u skladu sa svojim nadležnostima tražilo od Suda časti Inženjerske komore Srbije da preispita celu situaciju i da Sud, ukoliko i ako tako bude smatrao, oduzme licence za 16 inženjera koji su prvobitno radili projekat na Kosini 2. Mihajlovićeva je napomenula da bi isto to trebalo razmotriti i za inženjere koji su kasnije potpisali novi projekat kosine u Grdelici, koji je potom nekoliko puta preprojektovan.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...