POMOZIMO MILOŠU KOMNENOVIĆU DA JOŠ JEDNOM POBEDI! Posle izlečenja pojavio se recidiv, potrebna pomoć za novu terapiju!
Foto: Privatna Arhiva

budimo humani

POMOZIMO MILOŠU KOMNENOVIĆU DA JOŠ JEDNOM POBEDI! Posle izlečenja pojavio se recidiv, potrebna pomoć za novu terapiju!

Društvo -

Milošu Komnenoviću (38), koji se leči od leukemije pojavili su se recidivi. On je emotivnom porukom na Fejsbuku ražalostio prijatelje, koji su odmah priskočili u pomoć.

- Dragi prijatelji, na žalost, upravo sam saznao da mi se pojavio recidiv. Od ponedeljka krećem sa hemoterapijama opet. Imam šanse da se ponovo izborim i ne predajem se. Kako će ovog puta troškovi izaći oko 70.000 evra, ko je u prilici neka pusti poruku na 3030 sa brojem 237. Hvala - napisao je Miloš na Fejsbuku.

Miloš je krajem januara 2017. godine zbog česte malaksalosti posetio lekara. Tom prilikom je hitno hospitalizovan u KCS gde je ustanovljeno da Miloš boluje od leukemije tipa PRO T ALL. Pošto nije ustanovljen tip 80 posto malignih ćelija, nije bilo moguće odrediti kojim citostaticima započeti samo lečenje.

Od tog dana kreće Miloševa borba sa progresivnom bolešću. Uz veliku pomoć porodice i prijatelja, Miloš stupa u kontakt sa klinikom Maltezer u Nemačkoj, koja prihvata da razmotri njegov slučaj.

Dana 19. jula zbog niskog imuniteta posle hemoterapija (uobičajno za pacijente posle ovih tretmana) konstatuje se Herpes Zoster koji aktivira T-Limfocite kao odbranu od virusa, ali u isto vreme prouzrokuje tzv. dijagnozu “GVHD”, odnosno Graft Versus Host Desease, koja je u maloj meri poželjna jer čisti eventualne neželjene ćelije u organizmu, ali je opasna i smrtonosna ako pređe određeni stepen upale.

Od tog trenutka do danas, Miloš se leči na Klinici Malteser od upale debelog creva sa dnevno praćenim dijarejama i bolovima zbog aktivacije GVHD-a, kao i naknadne pojave CMV virusa. Bez obzira na opasnosti koje nosi trenutno lečenje, očekuje se da će biti uspešno izlečen i da će te nuspojave nestati u skorijem roku.

Miloš je 26. septembra saznao da njegova bitka protiv leukemije nije gotova i da će se po treći put boriti protiv ove opake bolesti.

Međutim, za nastavak lečenja je potreban iznos koji porodica samostalno više nije u mogućnosti da obezbedi.

Pomozimo Milošu! Upišimo 237 i pošaljimo SMS na 3030. Za Švajcarsku, upišite human237 i pošaljite SMS na 455. Cena poruke je 20 CHF.

Uplate na račune:

Dinarski: 160-463418-26

Devizni: 00-540-0001924.3

IBAN broj: RS35160005400001924383

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track