POTRESNA PORUKA OCA DEČAKA ZA KOJIM JE PLAKALA SRBIJA: Patnja za Dukijem tek dolazi! Kad sve ovo prođe, stići će nas!
Foto: Printscreen/ Facebook

Tuga! Srceparajuća poruka Aleksandra Todorovića

POTRESNA PORUKA OCA DEČAKA ZA KOJIM JE PLAKALA SRBIJA: Patnja za Dukijem tek dolazi! Kad sve ovo prođe, stići će nas!

Društvo -

Neutešni Otac malog Dušana Todorovića (4), koji je preminuo u subotu u Barseloni, rekao je da još ne znaju kada će biti obavljena sahrana

Tek će nas stići, kad sve ovo prođe...

Ovo je poručio za Kurir Aleksandar Todorović, otac malog Dušana Todorovića (4) iz Kušiljeva kod Svilajnca koji je preminuo u subotu u bolnici u Barseloni.

foto: pRINTSCREEN

Dukijeva borba za život podigla je čitavu Srbiju na noge, svi su se ujedinili da se novac za njegovo lečenje što pre skupi. Nažalost, mali Dušan nije uspeo da pobedi opaku bolest - karcinom nadbubrežne žlezde neuroblastomu.

Vest o njegovoj smrti potresla je javnost, a mnogi građani, poznati i sportisti opraštali su se od dečaka tužnim porukama na društvenim mrežama. Od dečaka su se oprostili njegovi omiljeni fudbaleri Partizana, oni su pre početka derbija 10. kola Superlige između Radničkog i Partizana odali minutom ćutanja poštu preminulom Dušanu. Mnogi sportisti ujedinili su se u bolu i oprostili emotivnim rečima od dečaka, među njima i kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković i nekadašnji košarkaš Dušan Kecman. Emotivne poruke objavili su i glumac Sergej Trifunović, Dragana Janković, majka Alekse Jankovića, koji se ubio zbog vršnjačkog nasilja, kao i Igor Jurić, otac ubijene Tijane.

Podsetimo, mali Duki otišao je na neophodno lečenje u Barselonu 15. septembra, istog dana kada je na račun bolnice uplaćeno neophodnih 191.312,81 evro. Novčana sredstva su prikupljana preko fondacije Podrži život, dok je ostatak novca uplaćen direktno na račun bolnice u Barseloni, a donator je bio poznati srpski fudbaler Nemanja Matić. Dušan je potom avionom Vlade Srbije, uz pratnju lekara, prebačen na hitno lečenje.

Njegov otac Aleksandar Todorović rekao nam je da još uvek ne zna kada će biti sahrana.

- Veoma je velika gužva oko organizacije, tako da još uvek ništa ne znamo, nažalost. Javiću se čim budem imao neku konkretnu informaciju - kazao je on, a na pitanje kako se drže on i njegova supruga u teškim trenucima, odgovara:

- Nemamo vremena da razmišljamo o tome u ovom trenutku, tek će nas stići...

Pevao svom klubu

Snimak pogodio mnoga srca

foto: Printscreen

Na društvenim mrežama pojavio se snimak malog Dušana koji peva jednu od Partizanovih pesama "Da volim crno-bele, ponosno kažem svima". Njegov glasić pogodio je mnoga srca. Duki je bilo veliki navijač Partizana, redovno je posećivao utakmice crno-belih, a njegov omiljeni fudbaler Nemanja R. Miletić drugi pogodak na utakmici Partizan -Radnički posvetio je malom Dušanu. Nakon utakmice, igrači Partizana oprostili su se od dečaka i mahali u nebo.

Marko Jevtić

Ponudio besplatan transport

Našoj redakciji javio se Marko Jevtić, vlasnik pogrebnog preduzeća "Jevta" iz Velike Plane, koji je spreman da obezbedi prevoz, transport i opremu za sahranu malog Dušana o svom trošku od Barselone do rodnog mesta dečaka. - Vest o smrti malog Dukija me je veoma pogodila. Nažalost, nije izdržao. Pre svega želim roditeljima malog Dušana da izjavim iskreno saučešće, nadam se da će mi se javiti i prihvatiti moju ponudu - rekao je Jevtić.

Njih 157 glasalo protiv Zojinog zakona

Dubravka Filipovski: Crtaju nam metu na čelu

Nakon Dukijeve smrti, društvenim mrežama kruži fotografija na kojoj se nalazi 157 narodnih poslanika vladajuće koalicije koji su 2014. glasali protiv zakona koji bi regulisao da se teško obolela deca leče u inostranstvu o trošku države. Pojedini korisnici društvenih mreža objavljuju ovu fotografiju uz razne optužbe i uvrede na račun pomenutih poslanika. U pitanju je Zojin zakon, koji je usvojen tek 2016. i predstavlja nadu za veliki broj roditelja i decu za koju se sumnja da boluju od retkih bolesti. Ovaj zakon prvi put nije prošao skupštinsku proceduru, i to upravo zbog pomenutih poslanika.

Funkcionerka SNS (nekad u Novoj Srbiji) Dubravka Filipovski tvrdi da se ponovnim pokretanjem ove teme u javnosti "crta meta na čelo poslanicima u Skupštini".

- Crtanje mete narodnim poslanicima i poslanicima je klasično urušavanje Narodne skupštine kao jedine zakonodavne institucije u Srbiji sa ciljem da se preko raznih humanitarnih organizacija, a ne preko medicinske struke i lekara određuje koje dete treba da se leči, a koje ne - napisala je ona na Tviter nalogu, a objava je naišla na dosta kritika.

Kurir.rs/ Mina Branković/ Foto:Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track