MLADIĆ IZ NOVOG SADA SE SLIKAO NA HAUBI POLICIJSKOG AUTOMOBILA: Objavio je sliku na Instagramu, i sada je žestoko KAŽNJEN!
Foto: Instagram

drsko ponašanje

MLADIĆ IZ NOVOG SADA SE SLIKAO NA HAUBI POLICIJSKOG AUTOMOBILA: Objavio je sliku na Instagramu, i sada je žestoko KAŽNJEN!

Društvo -

Sudija za prekršaje je sa 50.000 dinara kaznio mlađeg Novosađanina koji se krajem avgusta fotografisao sedeći na haubi policijskog automobila.

On je kažnjen zbog prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, posebno sa elementima drskog, bezobzirnog ponašanja i nasilja.

Na fotografiji koja se 30. avgusta pojavila na Instagramu vidi se ovaj Novosađanin kako sedi na policijskom automobilu na parkingu kod stanice policije na Satelitu, sa isplaženim jezikom i porukom ispod fotografije "A.C.A.B", što znači "All Cops Are Bastards", odnosno "Svi policajci su kopilad".

Ovog mladića policija je tražila nekoliko dana i, nakon što je identifikovan i priveden u ponedeljak, kažnjen je pred prekršajnim sudom.

Predsednik Strukovnog udruženja policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs" Nenad Ljubišić za 021.rs kaže da podržavaju brzu reakciju MUP i stav prekršajnih sudova da izriče oštrije novčane kazne. On navodi da, uzimajući u obzir da je uniformisana policija reprezent države, svako bahato ophođenje prema obeležjima ili sredstvima policije predstavlja i ruganje onome što ta uniforma predstavlja.

- U poslednje vreme evidentna je glorifikacija bahatosti, nasilja i ostalih oblika kriminogenih i devijantnih ponašanja, naročito na društvenim mrežama gde akteri imaju prividan osećaj anonimnosti i nedodirljivosti. Strukovno udruženje policije apeluje na građane da ne učestvuju u ovakvim i sličnim vidovima nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja, jer ono predstavlja i prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru, a zaprećena je novčana kazna od 10.000 do 150.000 dinara ili rad u javnom interesu od 80 do 360 sati – naveo je Ljubišić.

Podsetimo da se u Novom Sadu već godinama pojavljuju grafiti sa uvredama upućenim policiji, neki čak pozivaju na smrt policajaca, a da je retko kad neko bio priveden i kažnjen zbog toga.

Kurir.rs/021.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track