KAMIONDŽIJE BLOKIRALE GRANIČNE PRELAZE NA 2 SATA: Nezadovoljni zbog dugog čekanja na carinama i visoke cene goriva
Foto: Marina Lopičić

protest na granicama

KAMIONDŽIJE BLOKIRALE GRANIČNE PRELAZE NA 2 SATA: Nezadovoljni zbog dugog čekanja na carinama i visoke cene goriva

Društvo -

Kamiondžije na Kelebiji su kao i na ostalih tri teretna granična prelaza blokirali saobraćaj na dva sata, od 14 do 16 sati, a duga kolona kamiona na Kelebiji je satima čekala na prelaz.

Predstavnici međunarodnih prevoznika o problemima zbog kojih protestuju, kako su istakli, razgovaraće sa predstavnicima Ministarstva finansija.

Iako to nije uticalo na putnički saobraćaj na Kelebiji, koji se normalno odvijao, kamiondžije su nezadovoljne, jer tvrde da mesečno gube više stotina evra, zbog sporosti tokom carinske procedure, pa to stvara kilometarske kolone i čekaju satima na granici.

To je razlog protesta kamiondžija, koji navode, da je stanje zapravo mnogo gore, jer kako tvrde, mnogi su nezadovoljni i cenama goriva.

Nekoliko kamiondžija u međunarodnom transportu tvrde, da sa mađarske strane granice, kamioni se pomeraju metar po metar, i da to satima produžava čekanje.

"Mađari sporo propuštaju, međuzona je krcata teretnjacima. Sa druge strane, naša država gubi i zbog nelojalne konkurencije u ceni goriva u regionu. Po svakom kamionu gubi se bar 500 evra, pa očekujemo da se bar deo toga vrati u budžet, da ima rentabilnosti", rekao je Slobodan Modić, iz poslovnog udruženja Međunarodni transport.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track