MIHAJLOVIĆEVA: Raspisan javni poziv za gradnju 378 jeftinih stanova
Foto: Beta Miloš Miškov

OBEZBEĐENO 1,4 milijarde dinara

MIHAJLOVIĆEVA: Raspisan javni poziv za gradnju 378 jeftinih stanova

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, izjavila je danas da je raspisan tender za izbor izvođača radova koji će graditi 378 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu i Vranju.

"Pripremljeno je sve da počne gradnja stanova, od izrade projektno-tehničke dokumentacije, pribavljanja zemljišta, do obezbeđivanja novca za gradnju i raspisivanja tendera. Prvih 378 stanova gradiće se u Vranju i Nišu, koji su prvi pripremili sve što je potrebno, i to će biti model po kojem će se raditi i u ostalim gradovima", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je precizirala da će 190 stanova biti izgrađeno u Vranju, a 188 u Nišu i dodala da se početak radova očekuje odmah po sprovođenju javne nabavke za izvođača radova.

Vlada Srbije usvojila je na jučeranjašoj sednici zaključak da se na razdelu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbede 1,4 milijarde dinara za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju i Nišu, u skladu sa Zakonom o posebnim uslovima za realizaciju projekata izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, navodi se u saopštenju iz Kabineta potpredsednice Vlade.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track