NARODNO POZORIŠTE PLEJBOJ ZEČICU PLAĆA 2.000 EVRA! Direktor Savić: Mi ne diskriminišemo nikoga zbog privatnog života!
Foto: Profimedia, Privatna Arhiva

Potvrđeno pisanje Kurira o spornom angažmanu

NARODNO POZORIŠTE PLEJBOJ ZEČICU PLAĆA 2.000 EVRA! Direktor Savić: Mi ne diskriminišemo nikoga zbog privatnog života!

Društvo -

Mirela Krajinović, Plejbojeva lepotica i takmičarka u izboru za mis Hrvatske, za angažman u Narodnom pozorištu prima godišnje 2.000 evra, priznao je upravnik tog pozorišta Dejan Savić, iako ona to ranije medijima nije želela da otkrije.

foto: Dragana Udovičić

Nakon Kurirovog teksta da je nacionalni teatar uposlio Krajinovićevu da u svom magazinu Gloub piše promotivne tekstove o ovoj ustanovi kulture, što je podiglo veliku prašinu u javnosti, upravnik Savić napokon je obelodanio detalje o njenom angažmanu.

- Narodno pozorište potpisalo je godišnji ugovor s magazinom Gloub internešenel o oglašavanju i drugim medijskim aktivnostima vezanim za kuću, uz mesečnu nadoknadu u visini od 20.000 dinara. Ovaj dvojezično štampani luksuzno opremljeni magazin distribuira se po ambasadama i stranim predstavništvima u Beogradu, kao i u biznis klasi letova "Er Srbije", a pozitivno i afirmativno piše ne samo o aktivnostima Narodnog pozorišta nego o kulturi uopšte. Dosadašnja saradnja sa ovim časopisom je tekla na obostrano zadovoljstvo i uz izuzetno povoljne odjeke kod čitalaca - saopštio je upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić.

Povodom fotografija Krajinovićeve za Plejboj iz 2006. godine, on je poručio da Narodno pozorište "ne može i ne sme da diskriminiše potencijalne spoljne saradnike na osnovu njihovih sadašnjih ili davnih aktivnosti iz privatnog života, izuzev ako nisu u suprotnosti sa zakonskim propisima".

foto: Dado Đilas

Savić je ponovio da Narodno pozorište u pravilniku o sistematizaciji radnih mesta nema predviđene pozicije predstavnika za medije ili portparola, iako je Željko Hubač, v. d. direktora Drame, rekao da postoji osoba koja obavlja posao PR Drame i da je to Olivera Živković, o čemu je Kurir juče pisao.

(Kurir/S. Đorđević)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track