Najnovije vesti

PUTEVI SRBIJE: Gusta magla i velika brzina najverovatniji uzrok sudara na auto-putu
Foto: Dado Đilas

vozači poštujte signalizacijiu

PUTEVI SRBIJE: Gusta magla i velika brzina najverovatniji uzrok sudara na auto-putu

Društvo

BEOGRAD  - Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je danas da su smanjena vidljivost zbog guste magle i neprilagođena brzina vozila "najverovatniji uzrok" sudara na auto-putu izmedju Ćuprije i Jagodine u kojima je u sredu osam osoba poginulo, a više od 25 je povređeno.

 

foto: Tanjug/Dušan Aničić

Izražavajući saučešće porodicama stradalih u jučerašnjim saobraćajnim nesrećama, "Putevi Srbije" su naveli da je kolovoz autoputa na svim deonicama "u zadovoljavajućem stanju", a da su putna signalizacija i oprema "bez oštećenja".

 

"Duž deonica na teritoriji gde je pojava magle česta, kao što je slučaj sa Pomoravljem, signalizacija je prilagodjena vremenskim prilikama, odnosno postavljene su table za maglu i obeležene su bele tačke u vidu polukrugova na propisanom rastojanju, kojima se učesnici u saobraćaju obaveštavaju da je neophodno smanjiti brzinu i prilagoditi je uslovima na putu", piše u saopštenju.

 

Navodi se da radnici preduzeća za održavanje puteva svakodnevno obilaze deonice puteva, i da se svi uočeni nedostaci "blagovremeno saniraju i popravljaju", a da je adekvatna horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija duž svih deonica autoputeva u Srbiji postavljena shodno projektu o saobraćajnoj signalizaciji.

 

foto: Tanjug/Dušan Aničić

"Najverovatnije da su smanjena vidljivost zbog guste magle i neprilagođena brzina uzrok katastrofalnih saobraćajnih nezgoda koje su se juče dogodile na auto-putu između Ćuprije i Jagodine, ali svakako pitanje utvrđivanja uzroka saobraćajnih nezgoda prepustićemo nadležnim institucijama", naveli su iz "Puteva Srbije".

 

U dve saobraćajne nesreće koje su se dogodile juče oko 7.20 izmedju Ćuprije i Jagodine, gotovo istovremeno u oba smera, poginulo je osam ljudi dok ih je više od 25 povređeno.

 

(Kurir.rs/Beta)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...