Najnovije vesti

VELIKI USPEH: Četiri medalje iz informatike za đake Matematičke gimnazije
Foto: Dado Đilas, Fonet

prestižno međunarodno takmičenje

VELIKI USPEH: Četiri medalje iz informatike za đake Matematičke gimnazije

Društvo

Đaci Matematičke gimnazije su nastavili da nižu izuzetne uspehe imajući u vidu da se peti put takmiče na ovom međunarodnom takmičenju

BEOGRAD - U Bukureštu, na prestižnom međunarodnom takmičenju iz informatike za učenike srednjih škola RMI-Master of Informatics, đaci Matematičke gimnazije iz Beograda osvojili su četiri medalje.

 

Tačnije, svaki član ekipe te gimnazije osvojio je medalju: srebrnu Mladen Puzić, a bronzane Lazar Korsić, Marko Šišović i Jovan Bengin.

 

Vođa ekipe je bila Jelena Hadži-Purić sa Matematičkog fakulteta u Beogradu, a đaci Matematičke gimnazije su tako nastavili da nižu izuzetne uspehe imajući u vidu da se peti put takmiče na ovom međunarodnom takmičenju.

 

Na takmičenju koje je od 10. do 13. oktobra održano u Bukureštu, učestvovala su 104 takmičara, koji su tokom dva takmičarska dana rešavali po 3 zadatka, po pravilima Međunarodne olimpijade iz informatike.

 

Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović (na fornjoj fotografiji) u pismu upućenom medijima, čestitao je svim ucenicima, ali i njihovim roditeljima i profesorima, te zahvalio Telekomu koji je finansijski pomogao da tim te gimnazije opet bude među top pet zemalja Evrope u takmičarskom programiranju.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...