REGION SE U SUZAMA OPRAŠTA OD VELIKE GLUMICE: Legendarna Milena preselila se u legendu! Voleli smo je od prvog dana i uvek ćemo je voleti!
Foto: Damir Dervišagić

Poslednji pozdravi divi srpskog glumišta

REGION SE U SUZAMA OPRAŠTA OD VELIKE GLUMICE: Legendarna Milena preselila se u legendu! Voleli smo je od prvog dana i uvek ćemo je voleti!

Društvo -

Velika srpska glumica Milena Dravić preminula je noćas u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini, a tužna vest ostavila je u suzama domaću javnost.

foto: Dragana Udovičić

Tako se od jutra na svim društvenim mrežama poštovaoci njenog lika, talenta i dela, ne samo iz Srbije, već i celog regiona, potresnim porukama opraštaju od dive koju smo svi voleli.

"Tužno je ovo jutro, počivajte u miru sa Vašim Gagom i neka Vam je večna slava".

"Milena Dravić bila je drugarica sa ćerkom mamine prijateljice. Jednom su došle kod nas u posetu, a ja nisam bila kod kuće. I niko, baš niko u školi mi nije verovao. Tada je bilo takvo vreme, zvezde su izgledale nedostižne. Milena Dravić je bila divna osoba. I više nije sa nama".

"Hvala što si nam ulepšala dane, carice.... Zbogom..."

"Kao da ti se deo srca otkinuo, kao da ti neko deo detinjstva otrgao, još jedna zvezda se ugasila... Jedna je Milena Dravić..."

"Ne može biti tužnije jutro! Kao da sam ponovo izgubio jedan svet koji sam mnogo voleo! Poslednja i najveća diva filmova mog detinstva i mladosti, hvala joj na svemu što nam je darovala!"

"Milena Dravić je sinonim za balkanske filmove i sinonin je i za jednu normalnu, dobru, pametnu ženu... Šteta... To je tako. život..."

Ovo su samo neke od dirljivih poruka koje se šire mrežama, uz poslednje zbogo ženi koja je obeležila glumačku scenu Jugoslavije.

foto: Printscreen/YouTube

Milena Dravić je glumila u preko sto filmskih ostvarenja. Popularnost joj je donela saradnja sa Ljubišom Samardžićem. Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima Kozara, Ljubavni život Budimira Trajkovića, Rad na određeno vreme, Moj tata na određeno vreme, Sekula se opet ženi, Nije lako sa muškarcima i Zona Zamfirova.

(Kurir.rs/Foto: Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track