PREDSEDNIK SKUPŠTINE BEOGRADA NIKODIJEVIĆ UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA: Iza Milene su ostala besmrtna ostvarenja za generacije koje dolaze
Foto: Beoinfo, Dragana Udovičić

Velika glumica nas tiho napustila u 79. godini

PREDSEDNIK SKUPŠTINE BEOGRADA NIKODIJEVIĆ UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA: Iza Milene su ostala besmrtna ostvarenja za generacije koje dolaze

Društvo -

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević uputio je danas telegram saučešća povodom smrti istaknute srpske i jugoslovenske glumice Milene Dravić.

On je istakao da je reč o istinskoj heroini našeg glumšita, koju su generacije na ovim prostorima sa oduševljenjem gledale u najpopularnijim zabavnim emisijama, serijama, filmovima ili predstavama.

"Reč je, bez sumnje o jednoj o najvećih glumica na ovim prostorima koja se upisala zlatnim slovima u srpsku i jugoslovensku kinematografiju. Odlaskom Milene Dravić Srbija, Beograd i prostor bivše Jugoslavije izgubio je mnogo, ali iza nje su ostala besmrtna ostvarenja upravo za generacije koje dolaze", istakao je Nikodijević.

Nikodijević je istakao da će Milena Dravić biti sahranjena u Aleji zaslužnih građana, pored decenijskog partnera u profesionalnom i privatnom životu Dragana Gage Nikolića, dok će mesto i vremo komemoracije naknadno objaviti Udruženje filmskih glumaca Srbije.

(Kurir.rs/Foto: Beoinfo, Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track