Čekanje na granici ka Crnoj Gori 2 sata

Auto-moto savez

Čekanje na granici ka Crnoj Gori 2 sata

Društvo -
Vozačima se, s obzirom na visoke dnevne temperature, savetuje da na put kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima i da na dužim relacijama prave što češće pauze

BEOGRAD - Na graničnom prelazu Gostun ka Crnoj Gori putnička vozila i autobusi se zadržavaju od 90 do 120 minuta, dok je na drugim prelazima situacija povoljnija, i tamo se zadržavaju od 30 do 45 minuta, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Saobraćaj na putnoj mreži u Srbiji je umerenog inteziteta i za sada se obavlja bez zastoja, kao i bez dužih zadržavanja na naplatnim stanicama.

Vozačima se, s obzirom na visoke dnevne temperature, savetuje da na put kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima i da na dužim relacijama prave što češće pauze.

Na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke, učestala je pojava odrona. Treba obratiti pažnju i na tzv. udarne rupe. Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobracaja je izmenjen i usporen.

Zbog izvođenja radova na rehabilitaciji autoputa E-75 na prolasku kroz Beograd, za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka u dužini od 520 metara u smeru od Beograda ka Nišu.

Privremeno je zatvorena celokupna desna traka autoputa E-75, na novoizgrađenoj deonici Batajnica - Dobanovci, iz pravca Batajnice prema Dobanovcima, u dužini od oko dva kilometra.

Saobraćaj će se odvijati dvosmerno levom kolovoznom trakom autoputa i ovakav izmenjeni režim saobraćaja na snazi je narednih 14 dana. U toku je rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške na autoputu E-75 Beograd-Novi Sad. Saobraćaj se obavlja dvosmerno preko novog mosta, uz ograničenje brzine.

Kamionima čija je nosivost veća od 3,5 tone zabranjen je prelaz u oba smera preko beogradskog mosta "Gazela" na autoputu E-75.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track