VUČIĆ: U obnovu zdravstvenih ustanova uložićemo milijardu evra
Foto: Marina Lopičić

u naredne tri godine

VUČIĆ: U obnovu zdravstvenih ustanova uložićemo milijardu evra

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će u obnovu najvažnijih zdravstvenih ustanova u Srbiji u naredne tri godine biti uložena milijarda evra.

"To je važan projekat, ali će morati da se u zdravstvu sprovedu brojne reforme jer ubedljivo najviše novca, 20 odsto, trošimo na zdravstvo, a to se ne vidi u bolnicama", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Planirano je ulaganje od 235 miliona evra u opšte bolnice i 430 miliona evra u četiri klinička centra, kao i dodatnih 54 miliona u Dečju bolnicu u Beogradu, 100 miliona u 11 klinika i 200 miliona u domove zdravlja.

"Početkom 2014. godine treba da bude završena obnova poslednjeg zdravstvneog centra koji je na tom spisku, Kliničkog centra Kragujevac", rekao je Vučić.

On je ocenio da će ta ulaganja pomoći da gradjani vrate poverenje u zdravstveni sistem.

Vučić je istakao da će reforme zdravstva podrazumevati i da pacijenti koji su na listama čekanja mogu da dobiju zdravstvenu uslugu i drugoj i trećoj radnoj smeni.

Plate zdravstvenih radnika, kako je rekao, dogodine će biti veće, a založiće se da najviše povišice dobiju medicinske sestre koje rade najteže poslove.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track