ZASEDANJE IRTAD U BEOGRADU: Pojas mora da ima svaki vozač
Foto: Dragana Udovičić

Skup

ZASEDANJE IRTAD U BEOGRADU: Pojas mora da ima svaki vozač

Društvo -

Srbija je jedna od četiri države na svetu koje tako tačno i striktno vode podatke o saobraćajnim nezgodama, rekla je Jasmina Milošević, vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, na zasedanju Međunarodne grupe za podatke i analize bezbednosti saobraćaja (IRTAD) održanom juče u Beogradu.

- Izuzetna čast nam je što se ovaj skup održava u našoj zemlji. Od ove godine će i naši podaci o saobraćajnim nezgodama biti deo te velike baze. To nam je znak da smo referentni. Podatke o svakoj saobraćajnoj nezgodi vodimo vrlo precizno od trenutka kada se ona dogodi, do kontakta s domom zdravlja, pa sve do saradnje s Ministarstvom unutrašnjih poslova. Podaci su važni jer daju jasnu sliku o stanju bezbednosti u saobraćaju u čitavoj državi. Znamo šta je kritično, kada i gde - rekla je Miloševićeva i dodala da je cilj svega da se smanji broj nezgoda na putevima.

foto: Kurir

Fred Vegman, predsednik IRTAD, naglasio je da je borba protiv vožnje u pijanom stanju i pod opijatima ključna, a da korišćenje sigurnosnih pojaseva treba da se poveća na 100 odsto.

Kurir.rs/S. S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track