Najnovije vesti

MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA UPOZORAVA GRAĐANE: Paljenje rastinja pored puta može biti tretirano kao krivično delo
Foto: D.I.

teške posledice

MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA UPOZORAVA GRAĐANE: Paljenje rastinja pored puta može biti tretirano kao krivično delo

Društvo

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je, povodom saobraćajne nezgode na auto-putu kod Batočine, da očekuje od pripadnika policije da što pre pronađu osobu koja je odgovorna za paljenje niskog rastinja pored auto-puta, što je najverovatnije uzrok teškog lančanog sudara u kome je, nažalost, jedna osoba izgubila život.

"O svemu je obavešteno nadležnom tužilaštvo, po čijem nalogu policija već postupa", izjavio je ministar Stefanović za Tanjug.

foto: Marina Lopičić

On je podsetio da je Sektor za vanredne situacije u više navrata prethodnih dana apelovao na građane da ne spaljuju nisko rastinje.

"Međutim, i dalje imamo ljude koji se veoma neodgovorno ponašaju, a nažalost danas imamo i tešku saobraćajnu nezgodu koju je verovatno izazvao dim na auto-putu", rekao je ministar.

"Ovakve stvari se ne mogu tolerisati i nadam se da će nadležni organi pronaći osumnjičenog i da će on biti adekvatno kažnjen", zaključio je Nebojša Stefanović.

Ministarstvo:Ne paliti rastinje pored puta, krivično delo

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture apeluje na građane da ne ugrožavaju bezbednost učesnika u saobraćaju paljenjem rastinja pored auto-puta i upozorava da takva radnja predstavlja i krivično delo.

foto: D.I.

"Povodom današnjeg lančanog sudara na auto-putu Beograd-Niš, izazvanog dimom koji je nastao paljenjem niskog rastinja pored auto-puta, upozoravamo da prema Zakonu o putevima ova radnja predstavlja prekršaj za koji su zaprećene kazne u rasponu od 10.000 do 2.000.000 dinara", ukazuje u saopštenju resorno ministarstvo.

Navodi se i da je podmetanje požara sankcionisano i Krivičnim zakonikom kao teško delo protiv opšte sigurnosti, kod kojeg je u slučaju smrtnih posledica predviđena kazna zatvora predviđena u trajanju od dve do 12 godina.

Nadležna inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je na terenu i ispituje uzroke lančanog sudara koji se dogodio danas na auto-putu Beograd-Niš, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...