HAOS NA SEDNICI KOMISIJE ZA NESTALE BEBE: Sastanak prekinut, Radiša Pavlović zatražio ostavku predsednice zbog navodne manipulacije poslovnikom
Foto: Dragan Kadić

neslaganje sa predloženom verzijom

HAOS NA SEDNICI KOMISIJE ZA NESTALE BEBE: Sastanak prekinut, Radiša Pavlović zatražio ostavku predsednice zbog navodne manipulacije poslovnikom

Društvo -

KRAGUJEVAC - Na trećoj sednici Komisije za ispitivanje i postupanje državnih organa u svim prijavljenim slučajevima nestale dece u Srbiji zatražena je ostavka predsednice Komisije Jasmine Kiurski, zamenice Republičkog javnog tužioca.Član Komisije i predsednik UO udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" Radiša Pavlović, rekao je ageniji Beta da je sednica Komisije, koja se održavala u Vladi Srbije u Beogradu, prekinuta posle 45 minuta kada je on zatražio neopozivu ostavku predsednice Komisije.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

On je rekao da je Kiurski na sednici podmetnula članovima Komisije na usvajanje drugu verziju poslovnika, a ne onu koja je ranije dogovorena među članovima Komisije i "prošla" u Vladi Srbije.

"Uhvatili smo je na delu, pokušala je da manipuliše sa nama. U toj verziji poslovnika izbačen je zlatni glas predstavnika roditelja nestale dece u komisiji za koji smo se izborili, a Vlada Srbije je odobrila u poslovniku koji nam je ranije dostavila. Takođe, u poslovniku koji nam je poturen danas nije bilo ni člana 10. koji je ranije dogovoren, a odnosi se na samostalnost u radu svakog člana Komisije. To znači da svako od nas može samostalno da sprovodi istragu u saradnji sa MUP-om", rekao je Pavlović.

On je rekao da je zatražio da se na mesto predsednika Komisije imenuje Zlatko Pantelić šef Uprave kriminalističke policije Srbije.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Pavlović je dodao da je zatražio od Vlade da izmeni i odluku u vezi sa sastavom Komisije i iz nje isključi predstavnika tužilaštva pošto je otkriveno, i ima dokaza, da je tužilaštvo umešano u zataškavanja istraga u vezi sa slučajevima nestalih beba iz 2002, 2003. i 2004. godine.

On je rekao da su i ostali članovi Komisije danas bili "zgranuti" zbog postupka predsednice Komisije da izmeni dogovor sa prethodne sednice u vezi sa poslovnikom.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track