Najnovije vesti

MINISTAR ŠARČEVIĆ U MAČVI: Reforma obrazovanja za ostanak mladih
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

posetio bogatić

MINISTAR ŠARČEVIĆ U MAČVI: Reforma obrazovanja za ostanak mladih

Društvo

ŠABAC - Reformom obrazovanja, boljim platnim sistemom koji vrednuje kvalitet rada, povećavanjem fondova za stipendije i ulaganjem u obrazovnu infrastrukturu, stvaramo uslove da mladi ostanu u Srbiji, poručio je danas ministar prosvete Mladen Šarčević.

On je na svečanosti povodom dana Mačvanske srednje škole u Bogatiću i otvaranju fiskulturne sale čija je izgradnja koštala 129 miliona dinara, ukazao na činjenicu da je trenutni budžet za prosvetu veći nego prethodnih godina i naglasio da očekuje da budžet za 2019. bude rekordan i veoma razvojan.

"Stvaramo dobre uslove za ostanak mladih ljudi u Srbiji. Povećavamo fondove za stipendije, sprovodimo dualno obrazovanje, gde u prvoj godini u sistemu imamo 4.500 učenika, što stvara mogućnost za njihovo zapošljavanje i siguran posao", rekao je Šarčević.

Podsetio je da se posle više decenija u sektor obrazovanja uvode platni razredi kojim se prosvetni radnici izjednačavaju sa ostalima u javnom sektoru, a istovremeno im se omogućava da kvalitetom svog rada dostignu mnogo veća primanja, na nivou profesora univerziteta.

Ministar je istakao da reforma u obrazovanju ide uzlaznom linijom, navedeno je u saopštenju Ministarstva prosvete.

Govoreći o fiskulturnoj sali, koja je ove godine opremljena sportskom opremom i rekvizitima i za koju se čeka upotrebna dozvola, Šarčević kaže da je taj objekat za ponos mačvanske regije. "Ovo je odličan objekat koji može da se koristi, ne samo kao fiskulturna sala, već mnogo šire, kao sala za brojne sportove i kulturno-umetničke manifestacije, rekao je Šarčević.

Dodao je da je u poslednje dve godine izgrađeno i obnovljeno 180 objekata na svim nivoima obrazovnog sistema.

Svečanosti povodom Mačvanske srednje škole prisustvovali su i direktorka predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre, predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac i direktorka te škole Roksanda Gladović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Filip Krainčanić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...