SANJA JE HEROINA SRBIJE: Dečak (4) potrčao za loptom, a onda je reka počela da ga nosi... Tada je naišla ova hrabra devojka! (FOTO)
Foto: Senad Župljanin

Svaka čast

SANJA JE HEROINA SRBIJE: Dečak (4) potrčao za loptom, a onda je reka počela da ga nosi... Tada je naišla ova hrabra devojka! (FOTO)

Društvo -

Novopazarka Sanja Premović, radnica Sportskog saveza, izvukla je u četvrtak kasno popodne iz reke Raške blizu centra grada četvorogodišnjeg dečaka koji je u vodu ušao trčeći za loptom koja se otkotrljala u reku. Raška na mestu gde se sve dogodilo nije mnogo duboka ali je brza, a struja veoma jaka, a koliko je reka opasna govori i podatak da se skoro na istom pre oko godinu dana utopilo dete.

"Krenula sam na trening kada sam na obali reke videla dvojicu dečaka kako se igraju sa loptom, zatim i loptu koja se otkotrljala u reku, i manjeg dečačića kako je ušao u vodu za loptom… Zbacila sam istog sekunda ranac sa leđa, potrčala i skočila u vodu sa kojom se dečačić već borio, dohvatila ga za ruku i onda jednom rukom izvukla dok sam se drugom držala za obalu", ispričala nam je juče Sanja, nevoljno, jer, kaže nije želela da se za ono što uradila zna, niti da njen postupak dobije publicitet.

Spašeni dečak i Sanja
Spašeni dečak i Sanjafoto: Senad Župljanin

Kada su izašli iz vode, i ona i dečak bili su mokri, u međuvremenu, reka je odnela loptu, a dečačić je drhtao i od zime i od straha.

"Dečak je zaplakao, mada, više mi se čini zbog lopte koju je voda odnela. Ispratila sam i njega i njegovog brata do dvorišta, uverila se da su krenuli prema kući i produžila svojim putem. Nisam sigurna ni da im roditelji znaju šta se dogodilo na reci, niti da li su im ispričali", kaže Sanja.

Iako ovih dana nije bilo padavina u okoloni Novog Pazara, rečna matica Raške prejaka je za jednog četvorogodišnjaka na mestu gde je dete ušlo u reku.

"Nisam zaista želela nikakav publicitet, najvažnije mi je da se sve dobro završilo, srećna sam zbog toga posebno što sam i sama majka i zbog toga što je jučerašnji dan za roditelje dečaka bio običan, što se ništa strašno nije dogodilo", kaže Sanja.

(Kurir.rs/Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track