VIKEND DONOSI PRAVO JESENJE VREME, GOTOVO JE SA MIHOLJSKIM LETOM: Širom Srbije danas oblačno, kišovito i hladnije, a evo kako će biti iduće nedelje
Foto: Marina Lopičić

Vremenska prognoza

VIKEND DONOSI PRAVO JESENJE VREME, GOTOVO JE SA MIHOLJSKIM LETOM: Širom Srbije danas oblačno, kišovito i hladnije, a evo kako će biti iduće nedelje

Društvo -

Lokalna pojava kratkotrajne kiše očekuje nas danas uglavnom u centralnim i južnim krajevima Srbije. U Timočkoj Krajini po podne pretežno sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

foto: Profimedia

Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar. Najniža temperatura biće od 5 do 12 C, a najviša od 16 do 21 stepen.

foto: Printscreen/RHMZ

U Beogradu će danas biti umereno do potpuno oblačno i veći deo dana suvo, samo je ujutro u pojedinim delovima grada moguća kratkotrajna kiša. Najniža temperatura oko 11 C, najviša oko 19 stepeni.

foto: Printscreen/RHMZ

U nedelju i ponedeljak biće umereno do potpuno oblačno i osetno hladnije, mestimično sa slabom kišom, koja će u nedelju do kraja dana na visokim planinama preći u sneg. Maksimalna temperatura u većini mesta biće od 12 C do 15 stepeni.

Više padavina očekuje se u toku noći ka ponedeljku, u ponedeljak ujutro i pre podne na jugu i jugozapadu Srbije, gde će na planinama iznad 1.300 metara doći do stvaranja snežnog pokrivača.

foto: Marina Lopičić

Po podne i uveče doći će do slabljenja i prestanka padavina. U utorak suvo uz delimično razvedravanje. U sredu novo zahlađenje s kišom, na planinama sa snegom uz jak severozapadni vetar. Od četvrtka do kraja perioda uglavnom suvo uz manji porast temperature i slabljenje vetra.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track