Najnovije vesti

POSTALA SI KRALJICA, ZVEZDA MESECA! PODRŽAVAJU TE ONE MAJKE KOJE ODOJČAD HRANE GRICKALICAMA! Dan nakon skandala lekarka iz Prijepolja OŠTRO prozvala ženu iz Kragujevca!
Foto: Profimedia

reakcija

POSTALA SI KRALJICA, ZVEZDA MESECA! PODRŽAVAJU TE ONE MAJKE KOJE ODOJČAD HRANE GRICKALICAMA! Dan nakon skandala lekarka iz Prijepolja OŠTRO prozvala ženu iz Kragujevca!

Društvo

Slučaj iz Kragujevca potresao je društvene mreže, jer je majka jednog deteta objavila snimak na kom navodno pedijatar ne želi da primi i pregleda dete sa visokom temperaturom.

Iz Doma zdravlja pak tvrde da je dete pregledao jedan od lekara, a da je majka potom tražila da je pregleda druga lekarka.

Ipak, snimak je naišao na osudu javnosti, pa su mnogi osuli "drvlje i kamenje" na lekare, tvrdeći da je ovo česta pojava u srpskim bolnicama.

No, ima i onih koji su osudili majku što je snimala lekare, koji su samo poštovali proceduru.

Tako se oglasila i jedna lekarka-pedijatar iz Prijepolja, i na Fejsbuku napisala odgovor majci:

foto: Printscreen/ Facebook

- Retko o čemu pišem, što ne znači da nemam stav, nego prosto mi prija da u ovoj šumi svega - ćutim. Sad se obraćam gospođi koja je "zapalila" društvene mreže, stavivši snimak načinjen u dispanzeru u Kragujevcu.

Draga mama, bolesnog deteta ne znam sa kolikim gnevom i jedom pristupaš situaciji, jer iz viđenog svi možemo samo iz konteksta da izvlačimo. A evo šta sam izvukla - JA PEDIJATAR zaposlena na sekundaru a nekad ranije radila u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Taj telefon kojim mašeš i neovlašteno snimaš si trebalo da upotrebiš da okreneš dispanzer i da zakažeš pregled kod detetovog lekara. A da... a pre toga da daš dobru dozu sirupa za snižavanje temperature.

Verujem, da dete koje ima " teške dijagnoze", kako piše bi svako zakazao u okviru istog dana..... Ali prosto je bilo lakše zgrabiti bolesno dete i direktno napraviti " mesto zločina"...senzaciju...popljuvati sistem....

Majko, da živiš u inostranstvu do pedijatra ne bi došla ni za 5 dana, znala bi da ćeš dva dana davati antipiretike...dete bi ti gledali lekari u hitnoj...pa ako detetu ne bi bilo bolje pogledao bi ga pedijatar.... A telefon bi držala isključen, kao što dolikuje kad se ulazi u bolnicu, sud, školu...Nema veze, postali si slavna....kraljica meseca oktobara.....dobila hiljade pregleda, šerovana, podržale su te majke...ali koje....je li iste one koje sa šest meseci hrane smokijem odojče, sa devet daju krem bananicu i uvek kad se dete razboli sa prvim curenjem iz nosića i prvim skokom temperature, dotrče lekaru, jer nisu znali dozu sirupa i da budu brižne i spreče bolest dok se ne razvije i raspitaju se u prvim minutima bolesti od čega njihovo dete boluje...E pa nismo vidovnjaci a ni čarobnjaci.....ali ću ti draga majko reći da imaš i zaštitnika pacijentovih prava i direktora ustanove, gde si mogla da zatražiš svoja prava.....ovo nije način" - napisala je ona.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...