Najnovije vesti

NASTAVLJA SE AKCIJA PREVENTIVNIH PREGLEDA: Danas besplatno i bez knjižice u Kliničkom centru Srbije
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

od 8 do 16 časova

NASTAVLJA SE AKCIJA PREVENTIVNIH PREGLEDA: Danas besplatno i bez knjižice u Kliničkom centru Srbije

Društvo

BEOGRAD - U Kliničkom centru Srbije (KCS) građani će danas od 8 do 16 časova, biti u prilici da bez zakazivanja i bez zdravstvene knjižice obave besplatne preventivne preglede, odnosno urade ultrazvučni pregled abdomena i proveru triglicirida i holesterola.

 

Direktorka Poliklinike KCS, Snežana Polovina istakla je da će tom prilikom KCS otvoriti vrata i najmodernije, nedavno otvorene Centralne laboratorije, saopšteno je iz KCS.

 

"Klinički centar Srbije će i ovoga puta, kao i tokom prethodnih akcija preventivnih pregleda, učiniti sve da građani efikasno i brzo obave kontrolne preglede. Nema zakazivanja pregleda, odmah po ulasku u zgradu Poliklinike, na šalteru, građani će biti usmeravani, shodno vrsti pregleda, u ambulante na ultrazvuk abdomena ili u Centralnu laboratoriju", istakla je Polovina.

 

Ona je ukazala na značaj prevencije i pozvala građane da obave preventivne preglede.

 

"Prevencija je osnov očuvanja zdravlja, a kroz preventivne preglede građani imaju priliku da na vreme otkriju i one bolesti koje su prikrivene i ne daju simptome. A kada takve bolesti prepoznamo odmah na početku, lečenje je i efikasnije i jednostavnije. Stoga pozivam sve građane da danas od 8 do 16 časova posete svoju zdravstvenu ustanovu i učine nešto važno za svoje zdravlje", istakla je Polovina.

foto: Zorana Jevtić

 

Akcija koju Ministarstvo zdravlja organizuje danas, jedanaesti put po redu, održava se u više od 100 zdravstvenih ustanova širom zemlje.

 

Tom prilikom, građani će moći da urade ultrazvučni pregled abdomena i proveru triglicirida i holesterola, a pored toga, za dame će biti organizovani i preventivni ultrazvučni pregledi grudi, kao i mamografski pregledi.

 

U prethodnih deset akcija, blizu 200.000 građana Srbije obavilo je preventivne preglede, a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...