SAJAM MEDIJA Adrija medija grupa ugostila političku elitu! O Kosovu, Turskom toku i kralju Aleksandra na štandu Kurira
Foto: Kurir, Vladimir Šporčić

SAJAM MEDIJA Adrija medija grupa ugostila političku elitu! O Kosovu, Turskom toku i kralju Aleksandra na štandu Kurira

Društvo -

Četvrti dan Sajma medija na štandu Adrija medija grupe bio je posvećen političkim i društvenim temama.

Gosti su nam bili Aleksandar Antić, Aleksandar Vulin, Nikola Nikodijević, Vuk Drašković, Sanda Rašković Ivić i Maja Gazdić.

foto: Kurir

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić osvrnuo se na aktuelnu grejnu sezonu širom Srbije, istakavši da su izvršeni svi neophodni remonti i da će građani biti zadovoljni grejnom sezonom. On je dodao da Srbija nema nikakvih dugovanja po pitanju energenata. Na pitanje šta Srbija dobija priključivanjem projektu Turski tok, ministar je istakao da Srbija ima veliki interes da taj gasovod prođe i kroz našu državu.

- U tom pravcu se već duže vreme razgovara. Mi bismo kroz taj projekat jačali energetsku bezbednost i doneo bi nam, naravno, profit - naglasio je Antić, dodavši da ne zavisi sve od Srbije, već i od ostalih učesnika u ovom projektu. Povodom provokacije Prištine po pitanju jezera Gazivode, ocenio je da predstavnici Prištine time ne čine ništa dobro.

- Naša politika, politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jeste da se dijalogom dođe do kompromisnog rešenja koje je u interesu Srba na KiM, kao i Republike Srbije. Duboko verujem da moramo intenzivno da razgovaramo s predstavnicima Prištine i predstavnicima međunarodnih institucija. Ovo stanje zamrznutog konflikta ne može ništa dobro da donese - rekao je ministar i dodao da je saradnja SPS i SNS strateška i da teže ka istom cilju.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević govorio je za Espreso.co.rs o stanju u gradu i političkoj situaciji u zemlji. Nikodijević se osvrnuo na saradnju s bivšim gradonačelnikom Sinišom Malim, ali i sa sadašnjim Zoranom Radojičićem, kao i na svoj odnos s ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, i ocenio da je saradnja SPS i SNS za čistu peticu.

Srbi samo u Jugoslaviji živeli u istoj državi

Vuk Drašković je ekskluzivno za Kurir otkrio sve o svom novom romanu "Aleksandar od Jugoslavije".

foto: Kurir

- Naslage ideološke mržnje koja se tovila decenijama, neznanje ogromne većine ljudi i namerno izvrtanje činjenica od strane onih u srpskom narodu koji su i pre 100 godina klevetali Aleksandra... Strašno je čuti optužnicu da je on kriv za Jasenovac, Jadovno i ustaški genocid, "Oluju", "Bljesak", jer navodno ničeg od toga ne bi bilo da nije bilo Jugoslavije - rekao je Drašković i istakao da smo veličinu Aleksandrove žrtve videli kad se Jugoslavija raspala:

- Jugoslavije nema, ali ima užasne mržnje, bede, gubitka nade, ne podnosimo se... Potvrđuje se da je Jugoslavija bila najveći poduhvat, tada su prvi put u istoriji svi Srbi živeli u istoj državi.

Gost našeg štanda bio je i ministar Aleksandar Vulin, a šta je izjavio možete pogledati u snimku:

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track