SAJAM JEDNAKI: Dodeljeni vaučeri osobama sa invaliditetom za ugradnju i atestiranje ručnih komandi za upravljanje vozilom
Foto: minrzs.gov.rs

bravo!

SAJAM JEDNAKI: Dodeljeni vaučeri osobama sa invaliditetom za ugradnju i atestiranje ručnih komandi za upravljanje vozilom

Društvo -

Na sajmu J=DNAKI u okviru projekta Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije „Jednaki u saobraćaju“ koji je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, svečano su uručeni vaučeri osobama sa invaliditetom za ugradnju i atestiranje ručnih komandi za upravljanje vozilom.

Projektom Srbije „Jednaki u saobraćaju“ obezbeđeno je 30 ručnih komandi koje će za članove Saveza biti potpuno besplatno ugrađene i atestirane.

Predsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije Mihailo Pajević zahvalio je Ministarstvu i pomoćnici Biljani Barošević što su prepoznali značaj ovog projekta i finansirali ugradnju ručnih komandi čime su doprineli da osobe sa invaliditetom postanu zaista jednake u saobraćaju.

- Prema poslednjim podacima 230 naših članova voze auto prilagođen na razne načine i oni bezbedno učestvuju u saobraćaju. Njih 187 nema odgovorajući dokument propisan Zakonom koji bi omogućio da bez poteškoća registruju svoje vozilo. Zahvaljujući Ministarstvu i Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom, na čelu sa pomoćnicom Biljanom Barošević u narednih nekoliko meseci taj broj će se povećati za 31 - rekao je Pajević i dodelio zahvalnicu Ministarstvu i v.d. pomoćnika Biljani Barošević za dosadašnju saradnju.

Potpredsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije Slaviša Savić rekao je da se već 3 godine uz podršku Ministarstva i finansijsku podršku za obuke predavača sprovodi projekat „Još uvek vozim“.

- Obuka za predavače specifična, jer osobe sa invaliditetom koja su nastradale u saobraćaju prolaze kroz trening za retoriku, javni nastup i psihološki trening kako bi svoju priču prilagodili adolescentima, a nakon toga trening od strane stručnjaka iz Agencije za bezbednost u saobraćaju o bezbednosti u saobraćaju - rekao je Savić i istakao da su svi predavači upravo zbog toga su svi predavači stručni izuzetno da pričaju sa mladima.

V.D. pomoćnica Biljana Barošević istakla je joj je izuzetno drago što se saradnja sa savezima osoba sa invaliditetom iz dana u dan podiže na viši nivo.

- Ovo je dokaz da radimo pravu stvar, a to je unapređenje uslova života svih građana, posebno osoba sa invaliditetom što omogućava jednakost svih ljudi koji žive u Srbiji - poručila je Barošević.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track