SVI SU MIRNO GLEDALI KAKO MANIJAK SPOPADA DEVOJČICU, A NIKO NIJE REAGOVAO Čitalac Kurira razgovarao sa putnicom iz tramvaja, pa otkrio: Evo ZAŠTO je ćutala!
Foto: Printscreen Facebook

Javnost ogorčena zbog izostanka reakcije ostalih putnika

SVI SU MIRNO GLEDALI KAKO MANIJAK SPOPADA DEVOJČICU, A NIKO NIJE REAGOVAO Čitalac Kurira razgovarao sa putnicom iz tramvaja, pa otkrio: Evo ZAŠTO je ćutala!

Društvo -

Mihailo Isailović (37), iz beogradskog naselja Krnjača, uhapšen je samo nekoliko sati nakon što je na društvenim mrežama obelodanjen snimak iz tramvaja na liniji 2, na kome je ovekovečeno kako seksualno uznemirava tinejdžerku (15).

foto: Printscreen Facebook

Ipak, ono što je pokrenulo lavinu komentara i izazvalo ogorčenje javnosti jeste svakako i izostanak reakcije ostalih putnika u vozilu GSP, koji nisu stali u zaštitu devojčice.

I dok su stručnjaci iz oblasti sociologije i psihologije ocenili da su kolaps moralnih vrednosti, otuđenost i neadekvatno sankcionisanje nasilnika razlozi zašto građani zatvaraju oči pred nasiljem, do sada niko nije imao priliku da čuje i drugu stranu priče. Sve dok jedan čitalac Kurira nije ostavio komentar ispod jednog od članaka o napasniku i otkrio da je navodno sreo jednu stariju gospođu koja se tog dana nalazila u tramvaju.

Potpisavši se samo kao Žika, naš čitalac otkrio je da je i sam bio zgrožen svime što se desilo, ali da ovakav odgovor sugrađanke svakako nije očekivao.

foto: Printscreen

"Zgrožen sam, kao i svi, ovim što se dogodilo, otac sam maloletne ćerke i sve mislim zgromio bih ga da sam bio tu. I naravno da sam kao i svi komentarisao kako je moguće da baš niko od putnika koi se vide na kamerama nije reagovao, kao da se ništa čudno ne dešava oko njih, a ono manijak pipka dete naočigled svih. međutim, evo šta mi se dogodilo pre neki dan, bio sam u prodavnici blizu svog radnog mesta i kako svakog dana tu svraćam, pričam sa prodavačicom, gledamo naslovnice novina i pitamo se naglas šta je sa svetom, da li smo toliko oguglali da više ni trunku empatije ne osećamo? Kad u redu iza mene jedna starija gospođa se izvinjava, kaže - mora da se umeša u naš razgovor. Objašnjava nam da je i ona bila među putnicima, mada u drugom delu vozila, van dometa kamere. Ja u šoku! I pitam je: "Pa dobro, gospođo, zašto niste reagovali, barem vrištali u pomoć, čuo bi vozač, pa bi možda zaustavio tramvaj, pomogao? I tu mi ona kaže: "Sine, pogledaj me, nema me 45 kila, imam 71 godinu. Nisam smela da pisnem, plašila sam se da me ne udari, videla sam da nije pri sebi, ko zna, da nema nož, pištolj... A na prvu loptu mi nije ni bilo jasno šta se dešava, da li se njih dvoje poznaju, da li nešto razgovaraju. Skrenula sam pogled kroz prozor, misleći da je pijan, drogiran, ne znam ni ja, svakakve ljude viđam po ulicama. I samo sam sišla na sledećoj stanici, da se sklonim i što pre dođem kući." Pokupio sam sa kase šta sam imao, vratio se na posao i evo, ne znam šta da mislim", napisao je on.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track