OJADIO IH NOVI VLASNIK! Stanari u panici! Komšija im dograđuje dupleks, a zgrada tone! BEZOBRAZLUK
Foto: Privatna arhivana

Divlja gradnja na Banjici

OJADIO IH NOVI VLASNIK! Stanari u panici! Komšija im dograđuje dupleks, a zgrada tone! BEZOBRAZLUK

Društvo -

Stanarima zgrade broj 164 u Bulevaru oslobođenja na Banjici glavobolju zadaje bahati komšija!

Oni tvrde da je novi vlasnik stana koji je ranije pripadao čuvenom fudbaleru Milošu Šestiću bez ikakve validne dozvole pregradio dupleks u dva stana, a pored toga planira da stan na prvom spratu proširi za još deset metara i tako zauzme zajednički krov zgrade.

- Mi ne znamo ko je zapravo vlasnik tog stana. Navodno je kao vlasnica registrovana izvesna Ljiljana Jovanić, a pored nje pominje se i neki drugi vlasnik. Zaista ne znamo ko je u pitanju. Na Banjici imate duplekse, ja živim na trećem i četvrtom spratu, a oni su kupili taj koji je na prvom i drugom - priča za Kurir Branko Stanić, stanar pomenute zgrade.

On dodaje da su vlasnici pomenutog stana napravili haos. - Oni su pregradili stan, srušili unutrašnje stepenice u tom stanu i na drugom spratu ugradili vrata, a za tako nešto dosad niko na Banjici nije dobio zvaničnu dozvolu. Kada završe, sigurno će prodati ta dva stana - ističe Stanić i nastavlja: - Planiraju da prošire stan na prvom spratu, i to takođe nelegalno, tako što će da iskoriste zajedničku terasu, odnosno krov zgrade. Već su postavili balkonska vrata, ali su donji deo vrata prekrili sivim stiroporom da se ne primeti. Proširiće stan za još deset kvadrata, ostatak će iskoristiti kao manju terasu, a samim tim, kada proširi stan na prvom spratu, on dobija terasu i na drugom spratu.

Veoma su ljuti na svog, kako ističu, bahatog komšiju. - Pokvarili su sve živo po zgradi, izbijali pločice, hteli da stave dodatni strujni orman na invalidsku rampu. Popucali su zidovi, zgrada inače tone, a oni će sada dodatno da je preopterete. Žalili smo se opštini Voždovac, ali niko nije reagovao. Ako nastave radove, biće problema. Zavarićemo im vrata, pa nek nas tuže - zaključuje Stanić.

Do pomenute Ljiljana Jovanić nismo uspeli da dođemo, a nismo dobili ni odgovore iz opštine Voždovac.

INCIDENT IZVOĐAČ RADOVA NAPAO UPRAVNICU ZGRADE

Upravnica zgrade Branislava Miltenović potvrdila je za Kurir da je podnela prijavu opštini Voždovac još u maju, ali da još nije dobila njihov odgovor. Navodi da je prošle subote imala neprijatnost sa čovekom koji se predstavio kao izvođač radova jer ga je pitala da li ima dozvolu. Nije mu dozvolila da uđe, a on ju je povukao za ruku.

(Kurir/Mina Branković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track