Najnovije vesti

NEMANJA JE SA 23 ZAVRŠIO DVA FAKULTETA, A ONDA JE STIGLA NEOČEKIVANA PONUDA: Jedan ministar ga je zvao da mu lično ponudi posao (FOTO)
Foto: Tanjug/Ministarstvo prosvete

mlade nade srbije

NEMANJA JE SA 23 ZAVRŠIO DVA FAKULTETA, A ONDA JE STIGLA NEOČEKIVANA PONUDA: Jedan ministar ga je zvao da mu lično ponudi posao (FOTO)

Društvo

Nemanji Aksiću iz Bora, koji je završio dva fakulteta u roku sa prosečnom ocenom iznad devet, ministar prosvete Mladen Šarčević ponudio je posao u Fondu za inovacionu delatnost.

Nemanja je istovremeno studirao i završio Elektrotehnički i Hemijski fakultet u Beogradu. Jedan je od retkih u Srbiji koji sa 23 godine može da se pohvali sa dve fakultetske diplome, a angažovan i kao predavač u Petnici na seminaru hemije.

foto: Tanjug/Ministarstvo prosvete

To što mu je ponuđen posao za njega znači puno, motivaciju više da ostane da radi u Srbiji ono što voli. A ljubav prema fizici i hemiji rodila se još u srednjoj školi, gde je Nemanja ostvario zapažene rezultate na republičkim takmičenjima.

"Bio sam oslobođen polaganja prijemnih ispita i na osnovu toga odlučio da upišem dva falkulteta. ETF sam želeo da upišem još od prvog, drugog razreda srednje škole, a ljubav prema hemiji je rasla tokom srednjoškolskog obrazovanja", kaže Nemanja za Tanjug.

foto: Tanjug/Ministarstvo prosvete

Još od prve godine fakulteta, kao student saradnik angažovan je u Petnici na seminaru hemije. Tamo je, kako kaže, stekao veliko iskustvo u radu laboratorija ali i upoznao dosta profesora predavača.

"U Petnici sam uradio završni rad na Hemijskom fakultetu. Završni rad na ETF-u sam radio na Institutu tehničkih nauka -SANU", objašnjava Nemanja.

U Ministarstvu prosvete kažu da je cilj Ministarstva i Vlade da mladi i talentovani ljudi ostanu u Srbiji da rade i usavršavaju se.

Ministar je najavio da će Privrednoj komori Srbije, ali i naučnim institutima proslediti spiskove najboljih diplomaca sa fakulteta u Srbiji.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...