UMIRALA U BOLOVIMA OD SEPSE, LEKARI U BORU GOVORILI DA JOJ NIJE NIŠTA: Rekli su mi da ne brinem za suprugu! Sledećeg trenutka je bila MRTVA!
Foto: Privatna Arhiva

U bolnici u Boru novi slučaj lekarskog nemara

UMIRALA U BOLOVIMA OD SEPSE, LEKARI U BORU GOVORILI DA JOJ NIJE NIŠTA: Rekli su mi da ne brinem za suprugu! Sledećeg trenutka je bila MRTVA!

Društvo -

Moja žena je umirala pod temperaturom i u strašnim bolovima dve nedelje, jer lekari nisu hteli da je prime u Opštu bolnicu u Boru. Špricali su je ko pseto injekcijama i infuzijama i vikali da joj nije ništa.

Dijagnostikovali su joj hemoroide, ona je umrla od teške sepse, a da su je doktori na vreme lečili, još bi bila živa.

Ovo za Kurir tvrdi Željko Bugarinović (51) iz Bora, čija je supruga Dragana (45) preminula od teške infekcije krvi 12. oktobra na Kliničkom centru u Nišu, na koji je prebačena nakon reanimacije u Opštoj bolnici u Boru. Prema Željkovim rečima, sve je počelo 25. septembra, kada je Dragana dobila bolove u donjem delu kičme i temperaturu.

foto: Profimedia

- Otišli smo u hitnu službu Doma zdravlja u Boru, gde su joj dali injekcije. Posumnjali su da ima upalu debelog creva i uputili je u Opštu bolnicu u Boru, gde joj je hirurg Goran Bogdanović konstatovao hemoroide, zakazao pregled za 8. oktobar i poslao nas kući. Međutim, bolovi su se nastavili i bili sve jači. Danju je imala temperaturu 37, a uveče 41. Leva noga joj je strahovito otekla, od dve nedelje, koliko se mučila, samo jedan dan nismo dolazili na hitan prijem. Jednom sam je i noću dovezao, nije mogla da izađe iz auta i ležala je na zadnjem sedištu. Lekari je nisu ni izvadili iz kola, samo su joj povukli helanke, dali injekciju i poslali nas kući. Sve vreme sam tražio da nas prime u bolnicu, ali nisu hteli - kaže ogorčen Bugarinović za Kurir.

Prema njegovim rečima, Dragana je napokon u subotu, 6. oktobra, ipak prebačena na odeljenje neurohirurgije Opšte bolnice u Boru, ali se i dalje čekalo da je prebace na hirurgiju.

foto: Privatna arhiva

- Bilo joj je sve gore i gore, bila je kao u nekoj polukomi, nije mogla ni da jede, ni da govori. Na kraju sam otišao kod tog Bogdanovića na hirurško, koji mi je rekao da se ništa ne sekiram i da će sve biti u redu. Tek u nedelju, 7. oktobra, prebačena je na intenzivnu negu, dotad joj nikakve posebne analize nisu rađene. Kad sam došao u ponedeljak, Bogdanović se uhvatio za glavu, kaže: "Stvar se iskomplikovala." Njoj je srce stalo, reanimirali su je i sa dijagnozom sepse poslali hitno za Niš. Tamo je umrla i pored svih napora lekara. Da su joj urađene analize na vreme i da su je na vreme primili u bolnicu, ona bi danas bila živa, od hemoroida se ne umire u 21. veku - kaže Bugarinović.

U Domu zdravlja u Boru su nam nezvanično rekli da je pacijentkinja više puta upućivana u bolnicu. Direktor Opšte bolnice u Boru Goran Joksimović nam je preko sekretarice poručio da je upoznat s ovim slučajem, ali da ne želi da daje nikakve komentare pre nego što ne dobije rezultate obdukcije.

Iz Ministarstva zdravlja rečeno je za Kurir da će hitno uputiti inspekcijski nadzor u Opštu bolnice u Boru kako bi proverili ove navode.

Bugarinović: Tužiću i lekara i bolnicu

Željko Bugarinović tvrdi da je Dragana pre ovog bila zdrava i jaka žena koja nije bolovala ni od kakvih hroničnih bolesti.

- Dolazio sam da je obilazim sa sinovima i vikao: "Ma izdržaćeš, jaka si ti", a ona mi odgovarala "Više nisam jaka..." Bila je u užasnim bolovima. Dok su mi lekari u Boru vikali da joj nije ništa, žena koja je ležala pored nje mi je kazala: "Ma vodi je odavde sine, ona umire." Tužiću i Opštu bolnicu i lično lekara Gorana Bogdanovića koji ju je poslao kući... Na otpusnoj listi je lepo naznačena da je umrla od sepse - kaže Bugarinović.

(Kurir.rs/Jelena Pronić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track