OPŠTA BOLNICA U BORU: Istražuju zašto je žena umrla od sepse
Foto: Privatna Arhiva

UNUTRAŠNJI NADZOR

OPŠTA BOLNICA U BORU: Istražuju zašto je žena umrla od sepse

Društvo -

Nakon što je Željko Bugarinović optužio lekare Opšte bolnice u Boru da je zbog nesavesnog lečenja njegova supruga Dragana (45) preminula u mukama od sepse, uprava ove bolnice naložila je unutrašnji stručni nadzor, to jest ispitivanje svih činjenica u vezi s lečenjem preminule.

Ministarstvo zdravlja je već naložilo da zdravstvena inspekcija ispita ovaj slučaj, a kako Kurir nezvanično saznaje, sada je to uradio i direktor Opšte bolnice u Boru dr Goran Joksimović, koji je ranije odbio da komentariše nesrećni događaj za naš list rekavši da čeka rezultate obdukcije. U Kliničkom centru u Nišu potvrdili su da su 8. oktobra primili Draganu Bugarinović iz Bora u jako teškom stanju, nakon čega je operisana, ali je i pored svih napora lekara preminula od teške septičke kome, koja je nastala zbog infekcije tkiva debelog creva.

Da podsetimo, Željko Bugarinović je ispričao za Kurir da je Dragana dve nedelje imala visoku temperaturu i jake bolove, ali lekari Opšte bolnice u Boru nisi želeli da je prime na bolničko lečenje, dijagnostikujući joj hemoroide i govoreći da joj "nije ništa". Dragana je preminula 12. oktobra.

J. P./Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track