PREDSEDNIŠTVO SANU U NEVERICI: Biće teže zaustaviti stihove na granici! Ogorčeni smo zbog zabrane ulaska u Crnu Goru grupi srpskih građana
Foto: Google street view

crna lista

PREDSEDNIŠTVO SANU U NEVERICI: Biće teže zaustaviti stihove na granici! Ogorčeni smo zbog zabrane ulaska u Crnu Goru grupi srpskih građana

Društvo -

BEOGRAD - Predsedništvo Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) izrazilo je danas "ogorčenje i nevericu" zbog informacije da je Vlada Crne Gore odlučila da zabrani ulazak u tu zemlju grupi građana iz Srbije, medju kojima je i akademik Matija Bećković.

"U nadi da će ipak razum prevagnuti, podsećamo donosioce ove odluke da ih čeka teži posao zaustavljanja stihova na granicama", navodi se u saopštenju Predsedništva SANU.

foto: Google street view

Vlada Crne Gore zabranila je ulazak u tu zemlju akademiku Matiji Bećkoviću, istoričarima Aleksаndаru Rаkoviću i Čedomiru Antiću, kao i profesoru Pravnog fakulteta u Prištini Dejаnu Miroviću, koji su bili najavljeni kao govornici na manifestaciji povodom proslave Podgoričke skupštine 1. decembra, u kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Odluka o zabrani je doneta jer Vlada Crne Gore smatra da bi oni svojim delovanjem mogli ugroziti zaštićene vrednosti i interese te zemlje i njenih gradjana.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta/Foto: Google street view)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track