SARA VIDAK POSLE AGONIJE U CRNOJ GORI: Šešelj me je nasmejao kad mi je poklonio knjigu o Milu Đukanoviću! TRUDIM SE DA ZABORAVIM LOŠ PERIOD
Foto: Marina Lopičić, Vladimir Šporčić

ISPOVEST

SARA VIDAK POSLE AGONIJE U CRNOJ GORI: Šešelj me je nasmejao kad mi je poklonio knjigu o Milu Đukanoviću! TRUDIM SE DA ZABORAVIM LOŠ PERIOD

Društvo -

Nevina robijala… Beograđanka, koja je bila u crnogorskom zatvoru, kaže da joj je lider SRS pružio podršku i da ju je nasmejao kada joj je poklonio delo „Milo Đukanović novi Skenderbeg Crnojević“

Preživela sam traumu od koje i dalje pokušavam da se oporavim. Ono što sam letos doživela u Crnoj Gori ne bih poželela nikome. Nevinu su me zatvorili u pritvor, a u tim teškim trenucima najvažniji su mi bili ljubav i podrška porodice i prijatelja.

Ovo za Kurir kaže studentkinja iz Beograda Sara Vidak (20), koja je u Crnoj Gori u montiranom procesu prvostepeno osuđena na četiri meseca zatvora zbog navodnog napada na Jelenu Stanišić, sudiju Prekršajnog suda u Kotoru. Sara u ispovesti za naš list objašnjava kako provodi vreme nakon što je pre dva meseca izašla iz pritvora u Spužu, u kome je provela 23 dana.

- Porodica je moj najveći oslonac. Kada sam mislila da mi se život završava, oni su mi dali potporu i snagu. Pokušavam da nastavim tamo gde sam stala, vratila sam se na fakultet. Ranije sam se bavila humanitarnim radom i sada sa prijateljem osmišljavam novu humanitarnu akciju. Pošto se bliži Nova godina, to će biti neka akcija u vezi sa napuštenom decom - priča Sara.

Trudi se da zaboravi loš period... Sara Vidak
Trudi se da zaboravi loš period... Sara Vidakfoto: Vladimir Šporčić

Kako kaže, primila je prvostepenu presudu, a čeka da ona i bude potvrđena.

- Ne razumem se u pravne stvari, to je preuzeo moj advokat Srđan Lješković. On me je već posetio, a doći će i za moj rođendan u novembru, pa se šalimo da bi tada mogle da stignu lepe vesti, mada ne verujem da će se presuda promeniti, ali se potajno nadam - kaže naša sagovornica.

Sara se prisetila i boravka u pritvoru i rekla da je u kontaktu sa svojim nekadašnjim cimerkama.

- U ćeliji sam se družila sa dve devojke i one su sada izašle na slobodu. Jedna od njih je iz Srbije, pa se i vratila i onda smo se čule. Mi smo zajedno živele 23 dana, sve smo delile što smo mogle i bile smo složne. Ne znam da li bi neko nevin sam sa sobom izdržao to, a mi smo pričale i u tim crnim danima nalazile svetlo - priča Vidakova.

Sara Vidak kaže da je nakon završene drame u Crnoj Gori u Beogradu upoznala mnogo ljudi iz sveta politike, sporta i advokature i da joj podrška stiže sa svih strana.

Lider SRS... Vojislav Šešelj
Lider SRS... Vojislav Šešeljfoto: Marina Lopičić

- Na ovogodišnjem sajmu knjiga upoznala sam Vojislava Šešelja, lidera SRS, koji mi je poklonio dve knjige. On je najpre sreo moju mamu, pa joj je poklonio jednu. Prišla sam mu i zahvalila. Tada mi je dao knjigu „Milo Đukanović novi Skenderbeg Crnojević“ i rekao: „Eto, Saro, imaš dve knjige od mene.“ To mi je bilo veoma simpatično i nasmejalo me - kroz smeh priča naša sagovornica.

Podrška sa svih strana

NAROD IZ CRNE GORE ME PODRŽAVA

Sara kaže da je posle izlaska iz pritvora sretala ljude koji su je podržavali. Među njima, našli su se i oni iz Crne Gore.

- Ne znam da li ću ići u Crnu Goru. Trenutno ne, planiram putovanja s porodicom i dečkom. Advokat mi je u završnoj reči rekao: „Saro, izvini i ako ikada budeš mogla, oprosti, ne zaboravi da su ti koreni iz Crne Gore.“ Imam familiju tamo, moj pokojni deka, za kog sam bila vezana, odatle je. Narod Crne Gore je bio fin prema meni, oni nisu ništa krivi - rekla je Sara.

(Kurir.rs/Jelena Ivić/Foto: Marina Lopičić, Vladimir Šporčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track