OLOŠ! NADRILEKARKA ŽENI OBOLELOJ OD RAKA UZELA 1.000 EVRA! Nesrećnoj Slavici lekari ODSTRANILI DOJKU!
Foto: Privatna Arhiva

Dno dna: Nevenka C. zarađuje na najranjivijima

OLOŠ! NADRILEKARKA ŽENI OBOLELOJ OD RAKA UZELA 1.000 EVRA! Nesrećnoj Slavici lekari ODSTRANILI DOJKU!

Društvo -

Stravično: Slavica Kovačević je svoje zdravlje poverila „isceliteljki“ Nevenki. Odložila je operaciju, a karcinom je napredovao sve više, pa su lekari u avgustu morali da joj odstrane celu dojku!

Kada su Slavici Kovačević (47) iz Dobanovaca lekari u martu otkrili karcinom dojke, zakazali su joj hitnu operaciju da ne bi došlo do metastaze.

Na njenu nesreću, upravo u to vreme ona upoznaje Nevenku C. iz Zemuna, koja lakoverne ljude „leči“ od najtežih oboljenja, pregleda ih specijalnim aparatom prikačenim na laptop i po paprenoj ceni im prodaje suplemente. Tako joj je Slavica za svega nekoliko meseci dala čak 1.000 evra, nadajući se izlečenju. Odložila je operaciju, a karcinom je napredovao sve više, pa su lekari u avgustu morali da joj odstrane celu dojku!

Slavica Kovačević će nadrilekarku prijaviti policiji, a sumnja se da ima još prevarenih ljudi
Slavica Kovačević će nadrilekarku prijaviti policiji, a sumnja se da ima još prevarenih ljudifoto: Kurir

- Imala sam dijagnozu malignog tumora, a ona mi je govorila da imam mastitis i da će se on rešiti suplementima. Ja sam toj ženi toliko verovala. Bila je puna lepih reči, ulivala mi je nadu. Prvi pregled preko tog aparata je bio 50 evra, a sve ukupno sam joj platila 1.000 evra za suplemente. Imala sam toliko poverenja da sam otkazala operaciju zakazanu za 3. maj. Mislila sam da će me ona izlečiti. Za to vreme karcinom je rastao, dok me je ona ubeđivala da mi se stanje poboljšava i da nemam rak, već samo mastitis - priča Slavica za Kurir.

Aparat kojim Nevenka „pregleda“ pacijente funkcioniše tako što se osobi stavi metalna pločica na bosa i nakvašena stopala, na šake i neki deo na glavu. Potom se preko kablića to poveže na laptop, koji prikazuje strukturu ljudskog tela.

Gde će joj duša... Nevenka C.
Gde će joj duša... Nevenka C.foto: Privatna Arhiva

- Onda ona posmatra sve organe i ocenjuje stanje u organizmu. Ocene su od jedan do devet. Kad sam prvi put otišla kod nje, bilo je devet, to označava najgore zdravstveno stanje. Svaki sledeći put uveravala me je da mi je sve bolje, dobila sam ocenu tri, pa onda i jedan, što je po njenom značilo da uopšte nemam karcinom. Za to vreme rak je samo rastao, a ja sam se finansijski trošila - priča očajna žena. Kada joj je na kontroli lekar rekao da je vrag odneo šalu i da hitno mora na operaciju, prekinula je sa suplementima, a ubrzo je ostala bez dojke.

Zatim je upućena na četiri doze hemoterapije da bi se sprečila metastaza. Već je uradila dve doze, nakon čega je izgubila kosu. Svesna da je prevarena, i da nije jedina žrtva nadrilekarke, Slavica je rešila da svoju „isceliteljku“ prijavi policiji kako ne bi još obolelih naselo.

Dere… Za prvi mesec 50 evra i 15.000 dinara

RAZGOVOR NEVENKE C. I NOVINARKE KURIRA

Lično smo se uverili da Nevenka već na prvi poziv bez rezerve nudi rešenje zdravstvenih problema, ali i da zauzvrat traži debele pare.

Novinarka: Imam problem sa sterilitetom, ne mogu da dobijem bebu godinama. Hormoni su mnogo loši, pokazuju da ne mogu prirodno da zatrudnim...

Nevenka: Dođite kod mene. Prvo radim pregled aparatom koji na ćelijskom nivou proverava opšte stanje organizma. Sve ćemo lepo da pregledamo, pa da rešavamo. Mi lečimo uzroke, ne možemo da lečimo sterilitet, a da ne znamo šta je uzrok.

Novinarka: Koliko to košta?

Nevenka: To košta 50 evra, pa onda kontrolni pregled i praćenje, pogotovo kad dođe bebica... Plus za suplemente, 2.100 plus 4.800 i za onaj 6.800, pa tu negde oko 15.000 dinara za prvi mesec. Za drugi mesec može da bude i jeftinije, sve zavisi.

Novinarka: Da li mislite da možete da mi pomognete?

Nevenka: Pa ne da mogu, nego apsolutno!

Nečuvene tvrdnje „isceliteljke“

NIKO JE NIJE TERAO

Ja nisam nikoga naterala da kupuje proizvode, Slavica je sama došla kod mene i tražila pomoć. Niko je nije terao da kupuje suplemente, niti sam joj ja obećavala izlečenje - kaže Nevenka C.

Sebe ne predstavlja, dodaje, kao lekara, već samo prodaje suplemente za jednu kinesku kompaniju.

U Krivičnom zakoniku stoji:

  • „Ko se bez odgovarajuće stručne spreme bavi lečenjem ili pružanjem drugih medicinskih usluga, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine“
foto: Kurir

U DANAŠNJEM KURIRU PROČITAJTE JOŠ:

OPOZICIJA U RASULU: Od Jankovića pobegli Zeleni, Saša Radulović ostao bez poslanika

MAJIN ULTIMATUM: Rasime, raskini vlast sa Ugljaninom ili...

RASTU PLATE DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA: Nastavnicima 5.200, a lekarima 6.600 dinara

UŽAS KOD KLADOVA: Dečaka (13) mesecima silovala dvojica!

MUŽ ISKASAPIO ŽENU JER JU JE KOLIMA DOVEZAO KOLEGA: Izbo je nožem pa se obesio na tavanu!

ACA LUKAS BRANI MENADŽERA KOJI POMAŽE LAZIĆU: Spržio bih strujom sve koji pljuju Darka!

MILICA TODOROVIĆ IZMEĐU DVE VATRE: Pevačica u provodu sa bivšim i sadašnjim

UPRAVNIK NARODNOG POZORIŠTA TRGUJE OTKAZOM: Savić traži novu fotelju

SPREMNI ZA NEMCE: Zvezda večeras igra u Ulmu

NEMANJA UJEDINIO SRBIJU: Bravo Matiću! Košarkaši oduševljeni potezom fudbalera

JOKANOVIĆU KOVERTIRAN OTKAZ: Fulam rešen da promeni trenera

Novi broj

NE PROPUSTITE PRVU PRAVU BIOGRAFIJU S POTPISOM FOLK ZVEZDE: Aco Pejović otvoreno o svemu o čemu do sada nije pričao

I ove srede samo uz Kurir – najtiražniji magazin o poznatima!

U novom broju magazina Glossy Aco Pejović svedoči o vremenu koje je proveo u zatvoru, zbog koga je njegov brat umro na rođenju, kako mu je rat doneo muslimana za kuma, otkriva istinu o prijateljstvu s ljudima koji žive s one strane zakona i o čemu je razmišljao kad je život njegove supruge visio o koncu, a čekaju vas i ekskluzivne fotografije.

Pročitajte intervju sa glumicom Tamarom Dragičević, koja za Glossy otkriva ko za nju ima najviše razumevanja i kako se osećala dok je snimala ljubavnu scenu s profesorom. Otkrivamo vam trikove Monike Beluči za vanvremensku lepotu i kako da se obučete kao supermodel Rouzi Hantington Vajtli.

Živite život poznatih, čitajte Glossy!

foto: Promo

Kurir / Silvija Slamnig

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track