SOCIETE GENERALE BANKA SRBIJA I EIF: Potpisan ugovor u okviru cosme programa za povoljnije kreditiranje malih i srednjih preduzeća!
Foto: Promo

SOCIETE GENERALE BANKA SRBIJA I EIF: Potpisan ugovor u okviru cosme programa za povoljnije kreditiranje malih i srednjih preduzeća!

Društvo -

BEOGRAD, 6. novembar – Societe Generale banka Srbija (Sosijete ženeral) potpisala je sa Evropskim investicionim fondom (EIF) ugovor o garanciji u ukupnom iznosu od 75 miliona evra, za odobravanje kredita malim i srednjim preduzećima, neophodnim za investicije i obrtna sredstva.

foto: Promo

Potpisivanjem ugovora, Societe Generale banka Srbija priključila se COSME programu Evropske komisije, i u okviru svoje ponude za mala i srednja preduzeća (MSP), odobrava kredite za finansiranje obrtnih sredstava, kao i za nabavku opreme, mašina i vozila.

Maksimalni iznos kredita koji se odobrava klijentima Societe Generale banke Srbija, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima je 150.000 evra (17,7 miliona dinara).

Period otplate kredita za trajna obrtna sredstva je 36 meseci, a jedini vid obezbeđenja je menica. Investicioni krediti za nabavku opreme odobravaju se sa rokovima otplate od 30 do 60 meseci, isključivo uz menicu, odnosno zalogu na predmetu finansiranja.

foto: Promo

„Naš zajednički cilj je da klijentima iz segmenta malih i srednjih preduzeća omogućimo povoljnije finansiranje njihovih potreba za dalji razvoj biznisa, sa dužim rokovima otplate i uz minimalna sredstva obezbeđenja. Sa zadovoljstvom se priključujemo COSME programu, kao važnom dodatnom vidu podrške za unapređenje poslovanja, u okviru naše celokupne ponude za mali i srednji biznis“, izjavio je Predrag Tošić, menadžer odeljenja za mala preduzeća u Societe Generale banci.

COSME (Programme for the Competitiveness of Enterprises and SME) je program Evropske unije za konkurentnost preduzeća i malih malihi srednjih preduzeća sa budžetom od 2,3 milijarde evra u periodu od 2014. do 2020. godine.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track