Najnovije vesti

STEFANOVIĆ U SREMSKOJ KAMENICI: Moje je da policiji obezbedim da budu poštovani
Foto: MUP

PROMOCIJA DIPLOMACA

STEFANOVIĆ U SREMSKOJ KAMENICI: Moje je da policiji obezbedim da budu poštovani

Društvo

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Sremskoj Kamenici da sigurnost i bezbednost, bez kojih nema snažne države, rasta privrede i investicija, u najvećoj meri obezbeđuju policijski službenici i dodao da će država nastaviti da ulaže u poboljšanje materijalnog statusa i uslova rada policije.

foto: MUP

Ministar Stefanović, koji je u Centru za osnovnu policijsku obuku prisustvovao promociji diplomaca Kriminalističko-policijske akademije i polaznika 16. klase COPO u policajce pripravnike, rekao je da je njegova misija i zadatak da policajci budu poštovani i da budu deo elite našeg društva, jer su to ljudi koji rizikuju svoj život da bismo se mi osećali bezbedno i sigurno.

Ministar je naveo da se među 214 novih pripadnika MUP-a, koji su danas promovisani u policajce pripravnike, nalaze i dvojica mladića koji su tokom stažiranja u Policijskoj stanici Stari Grad, van dužnosti, sprečili razbojništvo i zadržali osumnjičenog.

"Ti mladi momci dali su inspiraciju mnogima, pokazali su da imamo razloga da verujemo i poštujemo sve policajce. Znam da vi to znate, ali moja misija je da to zna cela zemlja, moj zadatak je da policajci budu poštovani. Zahvalan sam celoj Vladi i predsedniku Srbije na podršci da obezbedimo stanove po povoljnijim uslovima za ove mlade ljude, dobiće uvek novu uniformu, dobiće dobra vozila i dobru opremu", istakao je Stefanović.

foto: MUP

Ministar je rekao i da je prateći ranije generacije uvideo da umeju da pokažu znanje i umeće koje su stekli na KPA i u COPO.

"Bez znanja, stalnog unapređivanja veština i napredovanja ne možete reći da smo ispunili zadatak da policija bude efikasnija, obaveštajno vođena i bliska svom narodu", rekao je Stefanović i dodao je Ministarstvo započelo veliku reformu u cilju približavanja policije građanima.

On je diplomcima poželeo uspeh, zdravlje i sreću na novim zadacima i dužnostima, ali i da budu bezbedni, te da sigurnost pružite svim ljudima sa kojima se sretnu.

Dekan Kriminalističko-policijske akademije Goran Bošković rekao je da su obrazovanje i obuka dva osnovna stuba policijske profesije.

foto: MUP

"Na nama je da na tim stubovima gradimo našu zajedničku kuću, koja će omogućiti novim generacijama, oficirima policije i polaznicima Centra da profesionalno i savesno obavljaju svoje dužnosti", rekao je Bošković koji je zahvalio Ministarstvu na snažnoj podršci i strateškoj opredeljenosti za razvoj policijske profesije koja se zasniva na policijskom obrazovanju.

Načelnik Centra za osnovnu policijsku obuku Želimir Mrdalj naveo je da se nastavni kadar Centra trudio da od polaznika napravi dobar temelj, da ponesu dovoljno znanja i ovladaju veštinama do stepena koji je potreban za uspešno savladavanje sve složenijih zahteva teškog i odgovornog policijskog posla.

foto: MUP

On je budućim policajcima pripravnicima poručio da se poštovanje mučno stiče, da se ne nasleđuje kao imanje i da zato budu pošteni, časni i iskreni u svom odnosu prema ljudima.

"Budite oni koji će želeti, hteti, biti voljni da nešto urade za svoj narod, jer jedan koji hoće uvek je jači od dvojice koji moraju. Ponosni smo na vas. Od vas očekujem da budete odgovorni, efikasni, odlučni i disciplinovani, ali i da budete visoko moralni, tolerantni, komunikativni, solidarni i humani", poručio je Mrdalj.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...