Najnovije vesti

ŠOKANTNA TVRDNJA PROFESORA ABRAMOVIĆA! Dobrica Ćosić nije napisao nijednu svoju knjigu! KORENE je pisao rođeni brat SLAVNOG SRPSKOG GLUMCA!
Foto: Dragana Udovičić, Aleksandar Jovanović

doveo u pitanje književni rad čuvenog akademika

ŠOKANTNA TVRDNJA PROFESORA ABRAMOVIĆA! Dobrica Ćosić nije napisao nijednu svoju knjigu! KORENE je pisao rođeni brat SLAVNOG SRPSKOG GLUMCA!

Društvo

Profesor Velimir Abramović, u jednoj emisiji, izneo je šokantne tvrdnje o književnom radu Dobrice Ćosića tvrdeći kako čuveni jugoslovenski pisac nije autor nijedne svoje knjige.

"Mi znamo da Dobrica Ćosić nije napisao nijednu svoju knjigu", kaže Abramović i dodaje: 

"Kada je u pitanju knjiga "Daleko je sunce" Čosić je jedan veliki kupus od hartije dao Oskaru Daviču. Ovo što vam sada govorim meni je lično pričao Oskar Davičo. Oskar Davičo je pregledao taj kupus i rekao Ćosiću: Znaš šta, Dobrice ovo najbolje da baciš."

Ćosić je, kako priča Abramović, poslušao Oskara Daviča i bacio prvu verziju knjige.

"Onda je pisao drugu. Ali drugu nije dao Oskaru Daviču nego, pošto je bio član, Centralnog komiteta, preko svojih veza je angažovao starog profesora književnosti Đura Gavelu. Postoji ugovor sa Gavelom da sredi rukopis "Daleko je sunce". Dakle Gavela je to pisao na osnovu rustikalnih motiva sa Kosmaja koje je polupismeni Ćosić dao", rekao je Abramović.

A onda je Abramović izneo još jedan šokantan podatak.

"Romane "Deobe" i "Koreni" je pisao Žika Stojković dok je "Bajku" napisao Mihajlo Marković."

Ono što treba podsetiti je to da je pomenuti Žika Stojković bio rođeni brat slavnog srpskog glumca Danile Bate Stojkovića.

Kurir.rs/Priredio: P.L./Foto: Dragana Udovičić, Foto: Aleksandar Jovanović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...