STIDITE SE, PUSTILI STE DA MOJE DETE UMRE! VAPAJ OČAJNE MAJKE: Da sam imala novca kao Darko Lazić, moja Nađa (2) bi možda bila živa!
Foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

žena ljuta na lekare

STIDITE SE, PUSTILI STE DA MOJE DETE UMRE! VAPAJ OČAJNE MAJKE: Da sam imala novca kao Darko Lazić, moja Nađa (2) bi možda bila živa!

Društvo -

Da sam imala novca ili bila slavna kao Darko Lazić, možda bi lekari toliko trčali, sazivali konzilijume i dovodili stručnjake za moje dete i možda bi ona i danas bila živa. Nađa je umirala, a ja sam mogla da je posetim najviše dva puta dnevno i ništa nisam mogla da uradim. Je l’ njegov život bitniji samo zato što je poznat?

Ovako za Kurir priča Dragana Petrović iz Kragujevca, majka male Nađe Petrović (2), koja je preminula u aprilu ove godine nakon što je zaražena morbilama jer su je lekari u KC Kragujevac smestili u istu sobu s obolelim detetom, iako se znalo da devojčica zbog svoje autoimune bolesti ne sme da primi MMR vakcinu! Slučaj pevača Darka Lazića, koji je pre dve nedelje doživeo tešku saobraćajnu nesreću kada je sleteo sa puta i trenutno se nalazi na lečenju u KBC Zemun, u Dragani je probudio bolna sećanja.

Neprežaljena... Mala Nađa imala je samo dve godine kada je umrla 4. Aprila
Neprežaljena... Mala Nađa imala je samo dve godine kada je umrla 4. Aprilafoto: Privatna Arhiva

Ograničena poseta

- Kako to da Darko Lazić ima posete na intenzivnoj nezi 10 puta dnevno? Kada su Nađu smestili na intenzivnu negu na Institutu za majku i dete, prvih nekoliko dana sam je gledala samo kroz staklo i razumela sam tad to, mogla sam morbilama da zarazim drugu decu... Dozvoljavali su mi posete jednom dnevno od 12 do 13 časova, a ako ne dođete u to vreme, onda možete da pozovete telefonom i samo pitate kako je. Ako zovete van tog vremena, neće vam ništa reći! Koliko sam ih puta samo preklinjala da mi kažu da li mi je dete živo, a kod Lazića dolaze svi živi, pa i novinari. Država treba da se stidi! - potreseno kaže Petrovićeva za Kurir.

Dodaje da joj je kad je njena ćerka umirala bilo joj je dozvoljeno da je poseti samo dva puta dnevno, dok je svima drugima od rodbine i prijatelja to bilo zabranjeno.

- Lazić je imao više konzilijuma za ovih 15 dana, nego Nađa za tri meseca. Dovode stručnjake sa svih strana za njegov kuk, koji je skrcao jer je narkoman koji je vozio nadrogiran, a ostali su mlađi od njega koji na taj kuk čekaju u bolovima već pet godina! U Srbiji postoji takozvani EKMO aparat koji može da reguliše rad srca i pluća, a kad sam ga tražila za Nađu rekli su da nemamo stručnjaka koji bi znao da radi na njemu i koji bi sedeo mesec danu uz Nađu prikačenu na taj aparat, dok se ne oporavi. Da sam imala novca da dovedem stručnjake iz inostranstva ili da je odvedem kod privatnika, moje dete bi danas još bilo živo! - revoltirano kaže Petrovićeva za Kurir.

Ne žalim ga ni najmanje

Prethodno se očajna majka oglasila na Fejbuku započevši svoje negodovanje rečima: „Neka sam bezosećajna, neka sam odvratna, i ne, ne žalim ga ni najmanje! Đalim svoje dete koje nije dobilo negu kao on!

Dr Predrag Sazdanović

INFORMACIJE KAD PROĐE PRAZNIK

foto: Dragana Udovičić

Dragana Petrović kaže da je posebno pogađa što i nakon sedam meseci od Nađine smrti niko nije odgovarao što u KC Kragujevac nisu poštovani protokoli o izlaciji zbog čega je njeno dete zaraženo morbilima koje nije smela da dobije, niti je u bolnici završena unutrašnja kontrola. Direktor KC Kragujevac Predrag Sazdanović na je rekao da ćemo informacije dobiti u utorak pre podne.

- Mi smo ozbiljna ustanova i ne mogu da pričam napamet da li je kontrola pokrenuta, moram proveriti sa pravnom službom. Danas je nedelja, ne radimo, u ponedeljak je državni praznik, pa ćete prave informacije dobiti u utorak - rekao je Sazdanović za Kurir.

foto: Kurir

U KURIRU PROČITAJTE I SLEDEĆE:

PREDSEDNIK VUČIĆ OČI U OČI SA NAJMOĆNIJIM LIDERIMA SVETA: Tramp mi je rekao da su Srbi veliki narod.

PREPUCAVANJE! ATAK NA PREDSEDNIKA SANU Kulić: Kostiću, kradeš tuđe naučne radove.

UŽAS U NEOGOTINU! TINEDŽER NASMRT PRETUČEN: Stefanov otac: Mrtvog sina sam našao u krevetu

ŠEFU BELE KUĆE SLABO IDE GEOGRAFIJA: Donald Tramp pomešao Baltik i Balkan

KEBA OTRKIVA PORODIČNE TAJNE! Severinin sin me zove lažni deda

REDITELJ SERIJE KORENI: Najbolje od Slobode Mićalović tek sledi!

EKSKLUZIVNI DODATAK

DANAS U KURIRU POKLON DODATAK RIJALITI: Otkrivamo sve tajne najpopularnijih učesnika Zadruge i Parova

Kurir vam danas poklanja novi broj najboljeg dodatka o svim rijaliti učesnicima.

Bivši i sadašnji rijaliti učesnici svakodnevno privlače pažnju medija. Saznajte šta se prethodne nedelje dešavalo u Zadruzi i Parovima, ko se posvađao, a ko zaljubio, a pogledajte i ekskluzivne paparaco fotografije.

Saznajte i koga je Matora volela pre Sanje, kako je Ava Karabatić ostala bez stana u Beogradu, zbog čega Markova sestra ne želi Lunu za snajku i još mnogo toga.

foto: Promo

Čitaj Kurir, jer uvek dobijaš više!

(Kurir.rs/Jelena Pronić /Foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track