DANAS U KURIRU DVA POKLONA: Dodatak o životu i delima patrijarha srpskog Pavla i specijal Halo oglasi!
Foto: Kurir

DANAS U KURIRU DVA POKLONA: Dodatak o životu i delima patrijarha srpskog Pavla i specijal Halo oglasi!

Društvo -

Povodom godišnjice smrti, danas vam poklanjamo specijalni dodatak posvećen životu i radu patrijarha srpskog Pavla, ličnosti koja je obeležila istoriju Srbije na razmeđi 20. i 21. veka. Naš voljeni patrijarh preminuo je u Beogradu 15. novembra 2009. godine posle duže bolesti i to je bio dan kada je cela Srbija plakala.

foto: Kurir

Rođen je kao Gojko Stojčević 11. septembra 1914. godine u selu Kućanci, u Slavoniji, danas u Hrvatskoj, a onda u sastavu Austrougarske. U ono vreme taj su kraj većinom naseljavali Srbi, a Gojkovi preci u Slavoniju su došli sa juga Srbije. Iskušenik Gojko Stojčević se 1948. godine zamonašio u manastiru Blagoveštenje i dobio monaško ime Pavle, a 2. decembra 1990. godine Pavle je ustoličen - uveden u tron srpskog patrijarha.

Pored toga, danas vam poklanjamo i specijal Halo oglasi, gde ćete pronaći oglase za kupovinu ili prodaju nekretnina, vozila i delova, nameštaja, tehničkih uređaja, odeće i obuće, ali i oglase za posao ili usluge. Ukoliko vi želite nešto da oglasite, i to je moguće, sve instrukcije čekaju vas u četvrtak u Halo oglasima koje dobijate uz Kurir!

foto: Kurir

Čitaj Kurir, jer uvek dobijaš više!

(Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track