Najnovije vesti

KAPETAN DRAGAN USKORO NA SLOBODI? Advokat tvrdi da je ispunio sve uslove za otpust iz hrvatskog zatvora
Foto: Profimedia

odluka pada uskoro

KAPETAN DRAGAN USKORO NA SLOBODI? Advokat tvrdi da je ispunio sve uslove za otpust iz hrvatskog zatvora

Društvo

Goran Cvetić, advokat Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragn, saopštio je danas da je u Županijskom sudu u Varaždinu održano ročište povodom službenog zahteva upravnika zatvora Lepoglava da njegov klijent bude pušten na slobodu.

Zahtev upravnika zatvora je došao nakon što je Vasiljković odslužio više od 3/4 kazne od 13.5 godina zatvora na koju je osuđen u Hrvatskoj. Vasiljković se tročlanom sudskom veću obratio putem video linka iz zatvora Lepoglava, naveo je Cvetić u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Nakon što je formalno dao saglasnost da se postupak sprovede, utvrđene su činjenice o Vasiljkovićevom vladanju u splitskom zatvoru, zatvoru na Remetincu gde je bio na dijagnostici, kao i u Lepoglavi.

Veće se zatim povuklo na većanje, a odluka će u pismenom obliku biti doneta za nekoliko dana. Na odluku stranke imaju pravo žalbe u roku od tri dana Vrhovnom sudu Hrvatske.

"Budući da je Vasiljkovićevo vladanje bilo primerno, za očekivati je da će mu uslovni otpust biti i dodeljen", naveo je Cvetić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...