PROFA IZ PAKLA! POLOŽIO SAM 32 ISPITA, SAMO NJEN NISAM IZ 19 PUTA! Mila dođe s ciljem da vas obori, postavlja potpitanja dok se ne desi da nešto ne znate, a onda kaže: E, kolega, to i dete zna! I vrati vam indeks!
Foto: Profimedia, Geografski fakultet

Akademci se pobunili protiv profesorke Mile Pavlović

PROFA IZ PAKLA! POLOŽIO SAM 32 ISPITA, SAMO NJEN NISAM IZ 19 PUTA! Mila dođe s ciljem da vas obori, postavlja potpitanja dok se ne desi da nešto ne znate, a onda kaže: E, kolega, to i dete zna! I vrati vam indeks!

Društvo -

Studenti Geografskog fakulteta u Beogradu tvrde da se Mila Pavlović, koja predaje dva predmeta, iživljava i da mnogi napuštaju studije jer ne mogu da kod njen polože ni iz 20 pokušaja

Ko položi ispit kod profesorke Mile Pavlović, računa da je završio Geografski fakultet u Beogradu. Ko položi sve druge ispite, a nije prošao njena dva predmeta, vrlo lako može da ostane bez diplome!

To tvrde studenti pomenutog fakulteta.

Dali su joj nadimak "profesorka iz pakla". A zašto ga je zaslužila žena koja na trećoj i četvrtoj godini predaje "Geografiju regije" i "Zaštitu prirode Srbije", otkriva Goran Radosavljević (45) iz Kosjerića, jedan od onih koji su na svojoj koži osetili šta znači imati je za profesora... Apsolvirao je, položio sve ispite osim kod Pavlovićeve. Izlazio je 19 puta na polaganje i nije uspeo da dobije čak ni šesticu!

- Došao sam u situaciju da sam položio 32 ispita, postao apsolvent, imao samo dva ispita do kraja, a onda kod nje polagao 19 puta i svih 19 puta sam pao ispit! To je nečuveno. Ona dođe sa ciljem da studenta obori. Izvučem četiri pitanja, već na prvom me prekida i postavlja potpitanja iz svih mogućih oblasti, sve do trenutka dok se ne desi da nešto ne znam. Onda ponižavajuće kaže: "E, kolega, to i dete zna" i vrati mi indeks - priča za Kurir Radosavljević.

Diplomu Geografskog fakulteta, kaže, nije dobio samo zbog profesorke Mile Pavlović.

foto: Geografski fakultet

- Ona je jedan od najgorih pedagoga koji je ikada hodao zemljom. Nije reč ni o visokim kriterijumima, to je sasvim u redu, nego o želji da obori. Da nije bilo nje, sada bih već imao 20 godina radnog staža kao profesor geografije - ističe Radosavljević.

Nije jedini. Danijela Dragutinović studira 20 godina samo zato što ne može da položi predmete kod profesorke Pavlović. Ona je za medije rekla da se profesorka više puta ponižavajuće ophodila prema njoj, a da je jednom izjavila:

"Bolje se ti drži kutlače nego knjige", aludirajući na to što je Danijela udata i ima decu. Pre nekoliko godina profesorku je u medijima prozvala i Ljubinka Nikolić, magistar geografije s Hanter koledža u Njujorku, koja je tri godine pokušavala da nostrifikuje diplomu, ali nije kod nje uspevala da položi dva diferencijalna ispita.

Do zaključenja broja profesorka Mila Pavlović nam nije odgovorila na mejl, a juče nije bilo moguće stupiti s njom u kontakt ni preko broja telefona fakulteta.

foto: Geografski fakultet

Dekan Dejan Filipović Prolaznost je zadovoljavajuća Profesor Dejan Filipović, dekan Geografskog fakulteta, kaže za Kurir da je o ovoj problematici više čuo u medijima nego što je pisanim putem obavešten na fakultetu. - Nije bilo nekih dopisa ili komentara u studentskom parlamentu. Statistika položenih ispita može da se proveri jer mi imamo studentski informacioni sistem koji vodi evidenciju. To možete pogledati sledeće nedelje. Pritužbe o kojima je reč uglavnom potiču od starih studenta, kojima je, po zakonu, ostalo još godinu dana da diplomiraju. Prolaznost studenata koji studiraju po bolonjskom sistemu je zadovoljavajuća.

LIČNA KARTA Ko je profesorka dr Mila Pavlović - rođena je 11. septembra 1955. u Trnavi kod Čačka - studije geografije upisala je na Odseku za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Beogradu 1974. godine - diplomirala je u roku s prosečnom ocenom 9,60 - poslediplomske studije je završila sa prosečnom ocenom 10 - doktorsku disertaciju je odbranila 1989. godine - zvanje docenta dobila je 1991. a zvanje vanrednog profesora 1995. - redovni profesor je postala 2001. godine - bila je na studijskom usavršavanju na Univerzitetu Lomonosov u Moskvi - objavila je 80 originalnih naučnih radova u domaćim i međunarodnim časopisima

Kurir.rs/Silvija Slamnig

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track